‼️ Bericht van de Woensdrechtse Voetbal Federatie ‼️

Beste Woensdrechtse voetballiefhebber,

Zowel in onze privésituatie als rondom het door ons geliefde voetbalveld hebben we te maken met de richtlijnen die we moeten naleven om het coronavirus zo goed mogelijk in te dammen. Voor besturen en vrijwilligers van vijf voetbalverenigingen in de gemeente Woensdrecht is dit een lastig karwei. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Daarvoor hebben we uiteraard alle hulp en medewerking nodig van al onze leden en overige supporters. Rondom wedstrijden en in de kantine moeten de geldende richtlijnen gevolgd worden.

De aanpak en naleving van de richtlijnen zal niet bij elke voetbalvereniging hetzelfde zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met de logistieke situatie op en rondom het sportpark en kantine. Die is uniek voor elke vereniging. Maar ondanks dat we alle vijf verschillend zijn, zijn enkele richtlijnen bij elke vereniging hetzelfde:

• Blijf thuis bij klachten

• 18+? Hou dan 1,5 meter afstand: langs de lijn, tijdens rustmomenten en in de kantine

• Bezoek je de kantine of het terras? Registreer jezelf en maak altijd gebruik van de zitplaatsen

Als we ons hieraan houden, dan zetten we al belangrijke stappen. Volg daarnaast altijd alle andere richtlijnen die gelden bij de vereniging en de instructies van vrijwilligers.

Afgelopen zomer trokken we als Woensdrechtse Voetbal Federatie gezamenlijk richting de KNVB om de indeling voor onze 1e elftallen zo gunstig mogelijk te laten uitvallen. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze inspanningen ertoe hebben geleid dat onze gemeente aankomend voetbalseizoen mag genieten van de vele derby’s. Maar in de huidige tijd brengen deze derby’s ook de nodige risico’s met zich mee.

Er komt veel publiek op de wedstrijd af. We willen met oude bekenden voor en na de wedstrijd herinneringen ophalen en de wedstrijd nabespreken. Dat kan ook nog zeker, maar vergeet niet: Gezondheid staat op 1! Gebruik daarom altijd je gezonde verstand en houd je ook hier aan de regels.

Als voorzitters beseffen we dat een derby die we spelen als UITwedstrijd óók verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daarom hebben we samen afgesproken dat we een UITwedstrijd benaderen alsof we THUIS spelen. We zullen elkaar tijdens deze wedstrijden helpen om de richtlijnen na te leven en onze eigen leden ook tijdens dit bezoek te vragen deze zo goed mogelijk te volgen.

Dit zal van ons allemaal een inspanning verwachten, maar we zijn ervan overtuigd dat wanneer we de richtlijnen volgen, we aankomend seizoen kunnen genieten van alle derby’s in onze gemeente, zowel op het veld, maar zeker ook daarnaast.

We zien jullie graag langs de lijn aankomend seizoen!

Namens de Woensdrechtse Voetbal Federatie,

Hans van Hoek, voorzitter WVF

Daniel Janssens, voorzitter RKVV Grenswachters Robert van Kalmthout, voorzitter RKVV METO Roger Withagen, voorzitter vv O.D.I.O.

Robbert Klaassen, voorzitter vv Vivoo

Erwin van den Heuvel, voorzitter WVV’67