Informatiebrief Grenswachters – Corona

Beste leden en ouders van onze spelende jeugd,

 

Graag willen wij jullie langs deze weg op de hoogte brengen omtrent de huidige stand van zaken rondom onze voetbalclub Grenswachters.

Het coronavirus heeft heel de wereld in een wurggreep, en iedereen heeft hier op grote schaal last van. Onze voetbalvereniging deelt mee in deze malaise. Op 31 maart jongstleden werden wij op de hoogte gebracht van allerlei maatregelen die nog tot minimaal 28 april van kracht zullen blijven. Direct hierna volgde het besluit van de KNVB om alle amateurcompetities onmiddellijk te beëindigen. Jammer, maar een wel erg begrijpelijke beslissing.

Sinds het moment dat wij met dit besluit geconfronteerd werden, hebben wij als bestuur de gevolgen voor Grenswachters op een rijtje gezet. Naast de kantine-inkomsten, die we al sinds maart moeten missen – we hadden nog 2 mooie derby’s tegoed tegen Vivoo en Odio –  hebben we ook een streep moeten zetten door het geplande nachttoernooi, de sluitingsdag na Hemelvaart én de Pinksterfeesten. Een ieder die al even meedraait bij onze vereniging weet hoe belangrijk deze evenementen zijn voor de financiële huishouding van Grenswachters! Wij begrijpen als geen ander dat dit niet in verhouding staat tot alle ellende die het virus voor de gezondheid betekent, maar dat het niet kunnen doorgaan van deze genoemde evenementen impact heeft voor Grenswachters mag duidelijk zijn.

In een separaat bericht via Whatsapp, heeft de voorzitter al bekend gemaakt dat we de contributies van dit seizoen héél hard nodig hebben. Om die reden kunnen wij, hoe vervelend we dit ook vinden, geen restitutie verlenen.

We hopen zeker ook dat onze trouwe sponsoren, die voor Grenswachters een onmiskenbaar grote inkomstenbron vormen, niet in de problemen zullen komen door deze crisis. Het is al vaker in de media aangehaald, maar wellicht kunnen we het hier ook nog eens aanhalen: Waar mogelijk zou u natuurlijk onze sponsoren ook kunnen bedanken voor hun steun door bij hen uw aankopen, klein of groot, te doen.

Grenswachters staat in contact met de andere voetbalverenigingen in De Zuidwesthoek via de WVF. De afspraak is gemaakt om daar waar nodig elkaar te ondersteunen en te helpen. Ook richting gemeente en KNVB trekken we gezamenlijk op.

Als bestuur hebben wij een aanvraag gedaan om in aanmerking te komen voor het noodfonds wat voor verenigingen is ingericht. We hopen op een gunstig antwoord, maar tot op heden hebben wij nog geen reactie ontvangen.

Ondanks alle misère waar we op dit moment in verkeren willen we toch ook al een beetje positief richting de toekomst kijken. Mochten we in juni weer de mogelijkheid krijgen om iets te gaan organiseren, willen we dit samen met jullie graag in overweging nemen. Vanzelfsprekend alles in de lijn van de adviezen van het kabinet en het RIVM!  We gaan niets onverantwoord doen, en alleen waar het kan en het mag! Het heeft nu nog geen zin om met een datum of invulling van een bepaalde activiteit te komen, omdat het allemaal nog veel te onzeker is. Maar mocht er een groen licht komen, zullen we dit zeker zo snel mogelijk oppakken en aan jullie communiceren!

Met lede ogen zien wij onze prachtige velden met het mooie weer er stil en verlaten bij liggen. Juist nu breken de mooiere weken en maanden aan om een heerlijk wedstrijdje te kunnen voetballen, of er als supporter naar te gaan kijken. Helaas is dat dit niet meer aan de orde dit seizoen. Maar ook dit staat allemaal in schril contrast met het leed dat wereldwijd vele mensen al heeft getroffen. Daarom spreken wij hier de wens uit dat jullie zelf en al de naasten gezond mogen blijven!

Alvast een heel fijn Paasweekend, en hopelijk tot gauw op onze mooie sportpark de Buizerd !

 

Bestuur Grenswachters

informatiebrief Grenswachters – Corona