Terneuzen  1 – Grenswachters 1
2 oktober 2016

Vandaag stond andermaal een busritje naar Zeeuws Vlaanderen op het programma. Op deze eerste zondag van oktober is Terneuzen de gastheer op hun mooie sportpark ‘’De Vliegende Hollander’’. Volgens de insiders een historische wedstrijd, want nog nimmer kruisten beide teams de degens.  Peter houdt vast aan de elf die vorige week ook aan de wedstrijd tegen Philippine begonnen:

Vincent – Thom – Michael – Jesper – Gijs – Tobi (75. Eric) – Hein – Roy (70. Joris) – Maxime – Raphaël (75 Marino) – Marc

Terneuzen speelt met 2 snelle, en zeer behendige, buitenspelers die vanaf het begin van de wedstrijd hun stempel proberen te drukken. Het lichte veldoverwicht is er voor Terneuzen, maar als Grenswachters eruit komt, is het levensgevaarlijk. Halverwege de 1e helft had uit zo’n counter de 0-1 moeten vallen. Na een mooie steekpass van Raphaël komt  Gijs alleen voor de doelman, en heeft de hoek voor het uitkiezen. Maar hij laat keeper Sjoerd de Graaf de kans om zijn doel schoon te houden.

Met de 0-0 stand nog op het bord komen de 22 hoofdrolspelers weer op het veld voor de 2e helft. Terneuzen heeft nu het windvoordeel en tracht dit snel uit te buiten. Grenswachters komt er bijna niet meer uit, en de druk van Terneuzen is enorm. Na een kwartier ziet scheidsrechter Michielsen een heel licht vergrijp van Marc in de zestien. Alom verbazing  bij groengeel als ze de scheids naar de stip zien wijzen. Maar de wederom prima keepende Vinnie weet de inzet vanaf 11 meter te keren, en Grenswachters komt met de schrik vrij!

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd is het werkelijk alle hands aan dek bij Grenswachters in de verdediging. Met het nodige kunst- en vliegwerk van alles en iedereen dat een groen-geel shirt aan heeft weten ze de nul te houden. Dit punt voelde zeker aan als een overwinning voor ons, en uiteraard in mindere mate voor Terneuzen….

Volgende week op de Putse Kermis zondag komt Hoeven naar de Buizerd. Hoeven staat 1 punt boven Grenswachters in de huidige tussenstand. Een overwinning zou dus wel heel mooi uitkomen !

 

Foto’s van de wedstrijd Terneuzen-Grenswachters te zien op http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=789