Philippine  1 – Grenswachters 1

25 september 2016

Na een lange busreis kwam de selectie aan in Philippine.  Veel tijd voor tactische besprekingen was er niet meer. Snel omkleden en met de warming up beginnen was de boodschap! De tegenstander vandaag kende nog geen puntverlies. Sterker nog, dit elftal dat vorig seizoen ook promoveerde, had al ruim een jaar niet meer verloren ! Grenswachters, dat vorige week wat vertrouwen getankt had, door het gelijke spel tegen FC Bergen, wist dat het een lastige middag zou gaan worden in dit Mosseldorp. De 11 die om half 3 aan de aftrap stonden namens Grenswachters waren:

Vincent – Thom – Michael – Jesper – Gijs (80. Marino) – Tobi (75. Eric) – Hein – Roy (60. Joris) – Maxime – Raphaël – Marc

Het elftal van trainer Dennis de Nooijer komt fel uit de startblokken. Het tempo in de aanvangsfase is erg hoog en beide elftallen gunnen elkaar geen tijd om rustig in het spel te komen. Na een paar Zeeuwse speldenprikken komt Grenswachters er gevaarlijk uit. In de 10e minuut dribbelt Hein zich vrij, en mag uithalen vanaf 18 meter. Zijn schuiver treft met een akelige precisie doel ! Na 3 doelpuntloze wedstrijden voor groen geel, is dit de eerste en bevrijdende treffer in de 3e klasse: 0-1 !

Het geeft meteen vertrouwen, en zonder nu meteen het heft in handen te nemen, komt Grenswachters wel steeds beter in de wedstrijd. Na 20 minuten volgt er een corner voor onze mannen. De bal wordt ingebracht en in eerste instantie uit de doelmond weggewerkt door Philippine. Maar de bal krijgt een rare curve mee, waar alleen Gijs nog iets mee kan. Half hoog neemt hij het kleinood op z’n slof om het vervolgens snoeihard tegen de touwen te werken. Een ongekende luxe is nu te zien op het prachtige elektronische scorebord : 0-2 !

Even daarna is er zelfs de mogelijkheid, tot 2 keer toe, om de score nog uit te breiden. Raphaël z’n schot gaat rakelings voorlangs, en de prachtige volley van Roy had een beter lot verdiend dan de binnenkant van de paal!

Philippine is duidelijk even van slag, en probeert alle zeilen bij te zetten. Tien minuten voor rust kreeg Jim van Vlierberghe namens de thuisploeg toch nog de gelegenheid om de aansluitingstreffer op het bord te zetten. Met een ziedend schot liet hij Vinnie kansloos : 1-2.

Na rust gooit Philippine het tempo nog eens omhoog. Echt grote kansen blijven evenwel uit. Na een kwartier luwt de storm van de thuisploeg. De moedige Zeeuwen krijgen dan immers nog eens een extra knauw te verwerken. Tobi speelt een prima bal op Gijs die de bal aflegt op de vrijstaande Hein. Laatstgenoemde mag zijn 2e en Grenswachters’ 3e treffer van de middag aantekenen.

In blessuretijd is er nog een vrije trap voor Philippine. Yannick Vanhijfte kegelt de bal in het doel, en brengt zodoende de eindstand op 2-3. De 3 punten gaan mee naar Putte !

Volgende week reizen we andermaal af naar Zeeland waar dan de tegenstander Terneuzen op ons wacht. Hopelijk kan Grenswachters volgende week wederom dezelfde spirit opbrengen als deze middag tegen Philippine!