SC Gastel 1 – Grenswachters 1
4 september 2016

Na een moeizame voorbereiding, waar steevast 2 tot 4 spelers niet mee konden doen, stond vandaag dan de 1e echte confrontatie op het program die er toe deed. De eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse van het seizoen 2016-2017 was een feit. Om kwart voor 1 vertrokken onze mannen naar Oud Gastel om daar te spelen tegen mede-promovendus SC Gastel. Beide trainers konden beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Marc kampt nog altijd met een nare achillespees blessure.

Peter koos voor de volgende 11 :

Vincent – Christophe – Joris – Michael – Jesper – Gijs (82e minuut Raphaël) – Tobi  – Eric (60e minuut Thom) – Hein – Roy (67e minuut Marino) – Maxime

De wind staat strak over het kunstgrasveld als scheidstrechter de Lange de wedstrijd in gang fluit. Gastel laat meteen zien dat het menens is, en het verre van hun bedoeling is om, evenals vorig seizoen, punten te laten liggen tegen Grenswachters. De felheid waarmee Gastel de duels in gaat laat niets aan duidelijkheid te wensen over. En de felheid in combinatie met een uitzonderlijk goede voorhoede, zorgt ervoor dat groen-geel in de eerste fase van de wedstrijd niet al te veel te vertellen heeft. Na dik 20 minuten mag uitblinker aan Gastelse zijde, Tamim Saqeb, ongehinderd op doel schieten. Vanaf een dikke 20 meter ziet hij zijn kanonskogel de kruising in suizen. Vinnie heeft het genadeloos harde schot waarschijnlijk alleen langs horen komen…

Na deze verdiende openingstreffer is er even de angst dat Grenswachters meteen overrompeld zou worden. Het bleef echter bij een paar corners en afstandsschoten. Onze voorhoede kon hier maar weinig tegen over zetten. Een mooi schot, rakelings over, van Maxime was wellicht nog de beste gelegenheid om tot een doelpunt te komen.

In de rust wordt nog eens geopperd om meer felheid aan de dag te leggen. Daar waar Grenswachters steeds de kaas van hun brood lieten eten in de 1e helft!

In het 2e bedrijf zien we een gretiger Puts elftal. Oogstrelend is het allemaal zeker niet, maar er wordt wel iets meer strijd geleverd. Er wordt ook iets meer vooruit gevoetbald. Na 10 minuten volgt echter een moment van onachtzaamheid op het middenveld. Te weinig beweging voorin, en de bal wordt door het midden terug  gespeeld. Top spits Luc de Jong maakt dankbaar gebruik van dit cadeautje en stormt op Vinnie af. Hij wordt nog wel ingehaald en vervolgens gehinderd door Jesper, maar die kan te weinig uitrichten, en ziet tot zijn spijt dat de bal diagonaal doel treft. De 2-0 staat op het bord!

Het laatste half uur ontstaan er zeker nog kansen, maar die zijn voor 95% van Gastelse makelij. Een grotere nederlaag wordt gelukkig voorkomen.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van deze competitie op de agenda. HVV uit Hulst is dan de tegenstander. Zij wonnen gisteren van titelkandidaat Unitas….,  onze mannen kunnen hun borst weer nat maken ! Dus een oproep aan alles supporters.. kom onze mannen massaal aanmoedigen zondag om half 3 op de Buizerd. Ze zullen alle steun kunnen gebruiken !