GRENSWACHTERS 1 – WVV ’67  1
14 februari 2016

De eerste wedstrijd na de (lange) winterstop was er eentje om naar uit te kijken. Op deze Valentijnsdag was WVV’67 te gast op de Buizerd. De heenwedstrijd in september vorig jaar werd ternauwernood gewonnen met 0-1. Het team van trainer Hans Vos had er dit jaar al twee wedstrijden opzitten. Beide werden met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Om het zichzelf wat gemakkelijker te maken voor behoud in de 4e klasse zou ook vandaag minimaal gelijk gespeeld moeten worden. Het beloofde dan ook op voorhand geen makkie te worden voor Grenswachters. De opstelling was alsvolgt:

Stijn- Joris – Michael – Jesper – Leandro – Marc – Thom – Ronald – Patrick – Tobi – Christophe

Grenswachters begon goed aan de wedstrijd. WVV werd achteruit gedrukt, en er ontstonden zelfs al kansen om de score te openen. Maar helaas zakte het aardige spel na de eerste 10 minuten als een kaartenhuis in elkaar. WVV’67 nam gedurfd het initiatief over, en kwamen enkele keren gevaarlijk voor de goal van Stijn.

Na een half uur spelen wordt er een vrije trap, rand zestien, toegekend aan WVV. Het op het oog ongevaarlijke schot van  Kevin van Loon wordt, dankzij heel twijfelachtig optreden van Stijn, gepromoveerd tot de 0-1 ! Onverdiend was het op dat moment zeker niet eens.

Het laatste kwartier zien we nog altijd een onmachtig Grenswachters. Het enige lichtpuntje is het mooie spel van Leandro Da Silva, die op het middenveld een puike partij speelt.

Heel kort na rust een prima aanval van groengeel over enkele schijven. Jesper komt vanaf rechts in een heel kansrijke positie, maar ziet zijn schuiver rakelings voor het doel langs gaan. Enkele minuten later wordt Joris alleen voor doelman Erwin van den Heuvel gezet. Zijn inzet wordt door deze prima doelman in corner verwerkt, maar helaas wordt deze door scheidsrechter van de Bemd niet toegekend.

Na tien minuutjes in de 2e helft kan dan toch de gelijkmaker gescoord worden. Tijdens een heuse scrimmage voor het doel is het Thom van Dongen die het laatste beslissende zetje kan geven aan de bal, en van den Heuvel is geklopt.

Robin SchipperijnHet feest was evenwel niet van lange duur. Een vrije trap, 30 meter van het doel van Stijn, wordt als voorzet in de zestien gegeven door Robin Schipperijn. Tot schrik van iedereen die groen geel een warm hart toe draagt, gaat Stijn wederom zwaar in de fout.  De totaal onschuldige voorzet wordt zodanig fout ingeschat dat hij met een miraculeuze beweging zelf het doel wordt ingeslagen.  Als we niet beter zouden weten zou het woordje ‘’match-fixing’’ zomaar op ieders lippen kunnen verschijnen….. De tien teamgenoten, de heren op de bank én het voltallige publiek, staan vol ongeloof richting het doel te staren….. maar 1-2 is de stand!

Na een uur voetballen wordt Jesper gewisseld voor Marino, en even later komt ook Julian voor Christophe in het team. foto2

De eerstvolgende corner gaat Thom weer mee richting de frontlinie. Hij krijgt de bal op z’n hoofd en verschalkt op prachtige wijze voor de 2e maal deze middag de Woensdrechts goalie : 2-2 !

Het slot is voor niemand minder dan Jordy van ’t Hof. Amper in de ploeg (wissel voor Tobi) krijgt hij een vrije kopkans aangeboden door Marino. En of het nu écht verdiend was of niet, de 3-2 is een feit. Jordy laat zijn klasse als ware pinchhitter zien!  Op de foto zien we ‘’Hoffi’’ met 2 van z’n grootste fans !foto3

Volgende week de lastige uitwedstrijd op Sportpark Harella tegen HSC’28. Met de huidige vorm waar onze mannen in verkeren zal het weer een lastige pot worden. Laten we hopen dat de eerstvolgende twee trainingsavonden door iedereen benut zullen worden om de fysiek en techniek weer wat bij te schaven !! Succes mannen !