GRENSWACHTERS 1 – NOORDHOEK 1
13 december 2015

Na de oorwassing  vorige week in Oudenbosch, wacht Grenswachters vandaag andermaal een zware klus. Op de Buizerd is nu Noordhoek te gast. Aan de ontmoetingen van vorig seizoen met deze tegenstander beleefden we niet al te veel lol……. Twee maal ZERO points. Om met een heel goed gevoel de winterstop in te gaan, zou het vandaag anders moeten! Peter kon niet beschikken over de routiniers in de verdediging Patrick en Christophe. Marc was wel weer van de partij. Aan Noordhoekzijde was er geen enkel probleem met de selectie. Coach van Huuksloot kon zijn favoriete elf aan de aftrap brengen. Peter kwam met de volgende namen:

Vincent – Joris – Michael – Jesper – Eric – Marc – Matheus – Ronald – Pedro – Tobi – Gijs

Grenswachters begint de wedstrijd meteen goed. De eerste de beste aanval verloopt prima. Een goedeRoy Gabriëls voorzet vanaf rechts, maar helaas zijn onze spitsen nog niet attent genoeg. Daarna volgen 10 minuten waarin groen-geel duidelijk laat zien wie de baas is op het veld. Noordhoek wordt dan evenwel uit het niets in het zadel geholpen. Pedro komt met een veel te zachte terugspeelbal op Vinnie, en geeft topschutter Roy Gabriëls (foto)  de kans om 0-1 aan te tekenen. Een domper van formaat !

Amper 10 minuten later is het van hetzelfde laken een pak. Wederom wordt er teruggespeeld, en wordt de snelheid van de bal niet goed inschat. Dit keer is het Jordy van Geel die de bal op een presenteerblaadje krijgt. En jawel….. ook hij maakt dankbaar gebruik van dit cadeautje. Na een kleine 20 minuten staat Grenswachters 0-2 achter, door 2 presentjes !

En helaas blijft het hier niet bij. Tijdens een scrimmage voor het doel van Vinnie wordt de bal niet weg geranseld door Eric, hetgeen iedereen van hem verwachtte. En evenals in de thuiswedstrijd van 8 maart vorig seizoen, wist Sven Reuvers optimaal te profiteren. 0-3 achter met de rust…..

Het kwartiertje van bezinning kwam niks te vroeg. Iedereen bij Grenswachters keek elkaar vol ongeloof aan….. 0-3…..het stond er echt ! Misschien de 2e helft toch maar eens wat feller worden??

Bij de aftrap van de 2e helft zien we Thom in de plaats van Eric. Joris is doorgeschoven naar het middenveld.  Grenswachters trekt weer ten strijde, en er ontstaan ook kleine kansjes. Doelman Hendrikx steekt echter in grootste vorm, en verijdelt elke verwoede poging van onze mannen.  De heren van Christian ReuversNoordhoek zoeken het randje op van het toelaatbare. Met name aanvoerder Christian Reuvers  mag de ene na de andere overtreding maken, zonder dat er ook maar één serieus bestraft wordt. Scheidsrechter van Rooden laat veel toe. Maar niet als je in het groen-geel loopt vandaag ! Want waar hij de Noordhoekspelers steeds laat ‘’ontsnappen’’ , slingert hij binnen een kwartier maar liefst 4 van onze spelers op de bon. Acties die na de wedstrijd om uitleg vroegen, maar van Rooden was niet bereid om enige uitleg te verschaffen……….

Grenswachters probeert nog iets te herstellen in de 2e helft, maar moest lijdzaam toezien dat Roy Gabriëls zijn 12e doelpunt van het seizoen mocht maken. Deze jongeman loopt inmiddels bijna 1 op 1, voorwaar niet slecht ! De laatste 20 minuten wordt Tobi nog gewisseld voor Julian, die verdienstelijk invalt.

De 0-4 komt vrij hard aan. Te meer ook omdat dit de 2e opeenvolgende nederlaag is, en Grenswachters hierdoor zakt naar de 6e plaats in de competitie. Uiteraard is er nog altijd het zoet van het winnen van de 1e periodetitel, maar het zuur van de laatste 2 wedstrijden is er nu toch ook wel een beetje.

Maar……nu even de riem eraf, en ons weer opmaken voor de 2e seizoenshelft. Indien koning Winter geen roet in het eten gooit, is de herstart er op 24 januari. Dan wacht ons de thuiswedstrijd tegen RBC uit Roosendaal.

We wensen vanaf deze kant iedereen gezellige feestdagen toe, en voor straks uiteraard een geweldig, en vooral gezond 2016!

Tot slot nog even vermelden dat de nieuwjaarsreceptie van Grenswachters is op zaterdagmiddag 2 januari om 16:00 uur in onze kantine !glazen