VICTORIA 03   1   – GRENSWACHTERS 1
6 december 2015

Met een zwaar gehavende selectie vertrok om 12.30 uur de groen-gele karavaan richting Oudenbosch. Hier stond immers vandaag de topper in de 4e klasse B op het programma tegen Victoria 03. Volgens iedereen die er al tegen gespeeld heeft dé titelkandidaat van het seizoen. Vervelende blessures hielden ons centrale defensie duo Marc en Christophe aan de kant. En uiteraard is Ard ook nog altijd niet van de partij. Als ware het een schaakmeester moest Peter noodgedwongen schuiven met diverse pionnen, hetgeen uiteraard geen voordeel is. Zo werd Joris terug als laatste man gepositioneerd, waar hij centraal geassisteerd werd door Thom. De volledige opstelling zag er als volgt uit:

Stijn –Thom –  Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Gijs – Tobi  – Eric – Ronald

Voor de derde keer achter elkaar was de wind andermaal de hoofdrolspeler van de middag. Hard en wederom tegenfoto1 het stormachtige aan zorgde dit natuurelement ervoor dat er van fraai voetbal op voorhand al geen sprake kon zijn. Maar we spelen nu eenmaal niet in een stadion met een dak erop,
dus hebben we te dealen met deze elementen…..De eerste helft had Grenswachters de wind mee, en dat kon je zeker zien aan de uittrappen van Stijn, die heel regelmatig het hele veld over vlogen, direct in de handen van zijn collega aan de overkant, Niels van Sundert.

Victoria, dat ondanks de tegenwind een licht veldoverwicht had, moest toezien dat in de 18e minuut Gijs alleen op de doelman mocht afgaan. Een uitgelezen kans voor de 0-1, maar helaas faalde Gijs jammerlijk in de afwerking. Op het fraaie, maar akelig kale, sportpark Albano viel de eerste helft niet echt veel meer te beleven. Van beide ploegen was niet te zien dat dit de nummer 1 en 2 waren van de competitie.

Dennis Tevel

Dennis Tevel

Dan het 2e bedrijf dan maar….. Wat er in de rust precies gebeurd is mij nog altijd een raadsel, maar na de aftrap van Victoria waren er precies 5 passes voor nodig om binnen 30 seconden de bal achter keeper Stijn te zien vallen.
Dennis Tevel (foto)  was de te ver ingeschoven Pedro veel te rap af, en mocht ongehinderd op onze doelman afstormen. Zijn schuiver trof doel en de 1-0 stond eerder op het scorebord dan dat de meeste supporters uit de kantine waren !

De Oudenboschenaren kregen vanaf dat moment echt vleugels. Gesteund door het windje

Faris Ouaddaf

Faris Ouaddaf

mee, werden de snelle spitsen vanaf hun ijzersterke middenveld aangespeeld, en met name Faris Ouaddaf (foto)  was een ware plaag voor onze defensie. Het is ook zeker niet toevallig dat deze uitblinker aan Victoria zijde tekende voor de 2-0. Na een perfecte voorzet van Dennis Tevel verdubbelde Ouaddaf de score, en stond Grenswachters voor een schier onmogelijke opgave.

Patrick Schier

Patrick Schier

Enkele minuten hiervoor moest onze routinier Patrick (foto)  het strijdtoneel verlaten met een blessure. Michael werd zijn logische vervanger op diens positie.

Victoria speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit. Geen rare dingen meer doen, en geen kansen meer weggeven. De tactiek van trainer de Weerd klopte als een bus. Een kwartier voor tijd werd zelfs nog de 3-0 aangetekend door Alex van ’t Geloof, door een bal waar onze doelman blijkbaar het oog niet goed op had………

Grenswachters deed wat het kon, maar het was allemaal te weinig, te mager om ook maar één uitgespeelde kans te laten zien. Ook de wissels Marino voor Ronald en Raphaël voor Matheus brachten niet de oplossing. Geen probleem, op dit moment is Victoria gewoon simpelweg een maatje te groot, en dat is zeker geen schande. Het vizier weer snel op volgende week !

Want dan komt Noordhoek, dat deze zondag Grenswachters in de stand voorbij stak, op bezoek. Het zal wederom een zware wedstrijd worden, want Noordhoek is een stugge ploeg, dat met spelers als Jordy van Geel en Christian Reuvers heel wat kwaliteit in huis heeft! Laten we hopen dat onze mannen de draad weer oppakken, en deze laatste wedstrijd voor de winterstop nog kunnen winnen. Het zou een mooi slot zijn van een prima eerste seizoenshelft ! Succes mannen !!!