GRENSWACHTERS 1 – SVC 1
29 november 2015

Na een voetbalvrij weekendje stond op deze eerste Adventszondag de wedstrijd tegen SVC op het programma. De mannen uit Standdaarbuiten kenden een sterke seizoenstart, maar de laatste 2 maanden sputtert de motor flink. Het laatste puntje dat gehaald werd dateert alweer van 20 september… Toch mocht Grenswachters de ploeg van Ad Straver niet onderschatten. Vorig seizoen werd er immers in de uitwedstrijd ternauwernood een gelijkspel uit de brand gesleept. Bovendien kon Peter niet over aanvoerder Marc beschikken. Een blessure hield hem noodgedwongen aan de kant. Centraal achterin werd dit keer gekozen voor het jeugdtalent Thom. De volledige opstelling was derhalve als volgt:

Stijn –Thom – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Gijs – Tobi  – Eric

De wind laat zich evenals 2 weken geleden weer van z’n meest nare kant zien, als scheidsrechter van den Brink om half 3 voor de aftrap fluit. Hard, tot zelfs stormachtig, blaast de wind de eerste helft in het nadeel van groengeel. En hoe beide  teams ook hun best doen, oogstrelend voetbal is met deze omstandigheden een utopie. Na 2 minuten is er al een grote kans om de 1-0 aan te tekenen, maar de afwerking is nog niet 100%. Even later is het daarentegen wel raak aan de andere kant. Na een knappe counter is handenbindertje Jowin van Belois die de bal knap achter Stijn deponeert.foto1

Na 9 minuten dus de 0-1 op het bord….. Grenswachters weet nu dat de omschakeling van aanval naar verdediging een stuk beter moet, want met de snelle van Belois heeft SVC een sterk wapen!

Snel daarna volgt er een 2e tegenvaller. Laatste man Christophe kan met een dijblessure niet verder en moet zich noodgedwongen laten vervangen door Michael, die voorstopper gaat spelen. De 18 jarige Thom wordt dan laatste man.

Er volgen daarna 2, 3 grote kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar het duurt heel lang voor die gemaakt kan worden. Twee minuten voor het rustsignaal wordt Tobi op links aangespeeld, die in zijn ooghoek Jesper al ziet vertrekken. Laatstgenoemde mag vervolgens alleen op de, in het fel rose gehulde, doelman afgaan. Na een kapbeweging omspeelt hij de sluitpost van SVC en schiet beheerst de gelijkmaker binnen. Net voor rust de 1-1, dat is dan toch altijd weer lekker…..foto2

Na de hervatting zien we een veel sterker Grenswachters dan voor rust. Na tien minuten wordt de bal vanaf rechts door Jesper ingespeeld op Tobi, die met een mooie trap doelman Verschuren voor de 2e maal deze middag kansloos laat.

Eric komt vervolgens naar de kant, en Ronald  mag zich de laatste 25 minuten van zijn beste kant laten zien. En dat doet hij ook ! Want kort na zijn entree volgen er grote foto3kansen om de score uit te breiden. Nadat hij eerst op de paal heeft geschoten is het 3 minuten later wel raak. Met een bekeken schuiver maakt hij de dik verdiende 3-1 en is de wedstrijd gespeeld. Marino komt nog in de wedstrijd voor de moe gestreden foto4Matheus, maar in de stand komt geen verandering meer.  Tot slot nog even een speciaal woordje onze laatste man. De onlangs 18 jaar geworden Thom speelde een dijk van een wedstrijd in het hart van de verdediging, waarvan acte !

Na de wedstrijd was Joris het middelpunt van de belangstelling. Zijn reis naar het verre China is immers binnenkort aanstaande, en zijn teamgenoten hadden alvast een passende outfit voor hem uitgezocht !foto5

Volgende week staat ons 1e elftal voor een groot examen. In Oudenbosch wacht dan koploper Victoria 03 voor de wedstrijd van de nummer 1 tegen de nummer 2 in de huidige stand. Iedereen die groen-geel een warm hart toedraagt…… de dag na pakjesavond allen op post, zondag 6 december om 14.30 op sportpark Albano in Oudenbosch!