BVV ’63 – GRENSWACHTERS 1
15 november 2015

Rond de klok van 1 uur verliet onze selectie de Buizerd, om met de wind in de zeilen te arriveren op sportpark Rozenoord waar BVV’63 gehuisvest is. De harde wind zou een hoofdrol blijven spelen tijdens deze middag, maar daarover later meer. Peter moest dit keer een groot aantal spelers missen. Ard, Lima, Jordy, Matheus, Pedro én Ronald  waren vanwege uiteenlopende redenen en oorzaken niet van de partij. Voor het eerst dit seizoen was het even puzzelen voor de coach. Na beraad met de leider William werden de volgende 11 namen naar voor geschoven:

Stijn – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Michaël –Gijs – Raphaël – Tobi  – Eric

Wanneer Hendrik Jan de Graaff de wedstrijd in gang trekt, staat de stormachtige wind in het nadeel van Grenswachters. Desondanks zijn de eerste 10 minuten volledig in het voordeel van groen-geel. Niemand had vreemd opgekeken als de stand na deze luttele 600 seconden 0-2, of zelfs 0-3 had gestaan. De opgelegde kansen waren echter niet besteed aan Raphaël en Gijs.

Vervolgens sluipt er veel nonchalance in het team van Grenswachters. De simpelste pasjes van amper 10 meter komen niet meer aan, en vanaf de keeper tot de spits en al wat er tussen zit is het spel bij tijd en wijle niet om aan te zien. Het toppunt wordt in de 25e minuut bereikt. In de defensie gaat zowat alles fout wat er ook maar fout kan gaan. Een terugspeelbal van Patrick op Stijn wordt volledig fout beoordeeld, en Stijn schuift de bal zo in de voeten van Abderrahim el Fadili. Laatstgenoemde heeft de dag ervoor Sinterklaas in Meppel zien arriveren, en hij had vast zijn schoen gezet ! Het cadeautje dat er in stak mocht hij nu met veel genot openen : 1-0 !foto1

Tien minuten later is het andermaal prijs. Nu is het Marc die, weliswaar ongelukkig, de bal zo in de voeten kopt van Fatih Bayrak. Ook hij mag zijn vroege Sinterklaassurprise in ontvangst nemen en tekent beheerst voor de 2-0.

Met ongeloof op het gezicht verlaten de spelers het strijdtoneel om een kwartiertje tot rust te komen. Na de openingsfase was het spel Grenswachters onwaardig, en het kon gewoon niet anders dan dat dit de 2e helft beter moest gaan.

En gelukkig was dat ook zo. Het was zeker nog niet super, maar de drive en de wil was er nu zeker wel. Grenswachters rijgt de mogelijkheden en kansen aan elkaar. Maar het was vandaag zo’n dag dat het woordje pech in hoofdletters bijgeschreven mocht worden. Aan de andere kant mag je je afvragen of het missen van kansen, oog in oog met de keeper, op 5 meter van hem vandaan, nog pech genoemd mag worden !

Met nog 15 minuten op de klok, en de stand nog altijd 0-2 komt Peter met maatregelen. Marino komt in het veld voor Raphaël, en even later wordt verdediger Christophe geofferd voor Julian, om 1 op 1 te gaan spelen.

Het positieve van het verhaal is dat Grenswachters geloof bleef houden in een goede afloop. En een kwartier voor tijd zat het dan voor het eerst een beetje mee. Een omhaal van Tobi  gaat net onder de lat binnen, en de foto2aansluitingstreffer is een feit.

En terwijl de supporters deze stand per sms aan het doorgeven zijn aan de thuisgebleven supporters is het andermaal raak. Binnen een halve minuut is de stand gelijk getrokken. De 2-2 wordt beheerst binnengeschoven door Gijs.

foto3En in de blessuretijd waren misschien nog wel de grootste kansen te noteren. Helaas was de doodvermoeide Gijs niet meer in staat om de keeper te verschalken. En ook Tobi had z’n dagje niet echt, want hij zag zijn schot op slechts vijf meter van het doel hoog over gaan.

Winnen zat er deze zondag simpelweg niet in. Maar om met een mooi Cruyff gezegde te eindigen : ‘’Als je niet kunt winnen, moet je in elk geval zorgen dat je niet verliest’’ !

Met deze puntendeling is het nu Victoria dat de leiding overneemt in de tussenstand. Zij wonnen vandaag hun thuiswedstrijd tegen Noordhoek met 1-0, en staan nu 1 puntje boven ons.

Volgende zondag is er geen competitiewedstrijd. De volgende ontmoeting is op 29 november, thuis tegen SVC uit Standdaarbuiten.