GRENSWACHTERS 1 – NSV 1
8 november 2015

Vorige week had Ronald in de slotfase van de wedstrijd tegen METO een gebroken neus opgelopen. Hierdoor moest hij vandaag verstek laten gaan. Ook Lima en Jordy, en uiteraard Ard waren wegens blessures niet inzetbaar. Gelukkig beschikt Peter dit seizoen over een meer dan prima bank, waardoor de genoemde spelers tijd gegund kan worden om goed te herstellen. Vandaag speelt groen-geel tegen het altijd lastige NSV. De ploeg uit Nispen staat er dan weliswaar niet zo florissant voor in de huidige stand, maar onderschatten mag je niemand, en al zeker niet het team van trainer Patrick Arnouts ! Peter ’s keuze voor de eerste 11 waren :

Stijn – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Raphaël – Tobi  – Eric

Vanaf het beginsignaal wordt NSV achteruit gedrukt door een uiterst fel Grenswachters. De defensie van de in het blauw gehulde Nispenaren heeft het meteen erg moeilijk. Doelman Gerwin Bakx weet de bal niet goed te verwerken, en Raphaël weet wel raad met dit cadeautje ! De gewenste snelle 1-0 is al in de tweede minuut een feit !

Grenswachters lijkt  de wedstrijd heel rap te willen beslissen. Er volgt een half uur waar NSV niet veel te vertellen heeft op het veld. En het is dat de afwerking vooralsnog niet goed genoeg is anders had het pleit al lang beslecht geweest. Achterin is er bij Grenswachters soms toch wat concentratieverlies. Er sluipt zelfs wat nonchalance in het team. Dankzij één van dit soort momentjes van onachtzaamheid krijgt de spits van NSV de bal op een presenteerblaadje, en ook hij zegt ‘’dank je wel’’ tegen dit presentje : 1-1…..

Gelukkig laten onze mannen zich niet uit het veld slaan, en gaan meteen op jacht naar de 2-1. En die volgt al heel snel na de gelijkmaker. Op het middenveld wordt Tobi mooi vrijgespeeld, en die ziet dat Jesper vanaf rechts het strafschopgebied komt inlopen. Zijn afgemeten voorzet wordt magnifiek afgerond met het hoofd door onze rechtshalf, en op de Buizerd kan men weer juichen!

foto1

Jesper wordt gefeliciteerd met z’n fraaie treffer!

Net voor rust mag Joris vrij het zestienmetergebied inlopen. Na prachtig dribbel- en kapwerk zit iedereen ademloos te wachten…..en te wachten……en te wachten…. op het genadeschot. Nadat Joris voor de derde keer op rij een verdediger heeft uitgekapt, vindt hij het welletjes en kunnen de handen weer op elkaar.  zijn schuiver treft doel : 3-1 !

foto2

Het betere kap- en dribbelwerk van Joris !

Het 2e bedrijf oogt vanaf het begin erg rommelig. Grenswachters blijft nog wel het initiatief houden, maar NSV doet wel nadrukkelijker mee in de wedstrijd. Stijn ziet een afstandsschot op zich afkomen, waar hij naar eigen zeggen niet veel gevaar in zag. Toen hij evenwel de bal achter zich op de lat hoorde stuiteren, wist hij wel dat het geluk vandaag aan zijn zijde was ! Het had zomaar anders kunnen lopen….

Met nog 25 minuten op de klok is het tijd voor onze wisselspelers. Achtereenvolgens komen Christophe, Eric en Rahpaël naar de kant, en mogen Michael, Thom en Marino hun kleuren gaan verdedigen.

Aan beide kanten zijn nog enkele goede mogelijkheden te noteren. Voor NSV is het doel van Stijn telkens een meter of drie te laag. Met wat meer zorgvuldigheid in de afwerking hadden zij het Grenswachters zeker nog heel lastig kunnen maken. Maar de mannen uit Nispen hadden hun vizier nu eenmaal niet op scherp staan. Grenswachters mocht derhalve hun 7e overwinning van dit seizoen vieren.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werden onze jongens in hun spik-splinter nieuwe tenues op de foto gezet. Hieronder het resultaat :

foto3

Volgende week gaan we richting Bergen op Zoom waar BVV’63 de tegenstander is.

We wensen onze mannen wederom veel succes !!