METO 1 – GRENSWACHTERS 1
1 november 2015

Na het intermezzo van vorige week….een bescheiden bekerverlies tegen de uitstekende 3e klasser Oosterhout, stond vandaag de belangrijke 8e wedstrijd van deze competitie op het programma. Belangrijk, omdat zoals iedereen wel wist, vandaag de periodetitel veilig gesteld kon worden. Dus er stond spanning op de wedstrijd, en vanzelfsprekend ook op onze mannen. Peter had zijn selectie, uiteraard op ons aller Ard na, compleet. Hij koos voor de volgende 11 om Meto te bestrijden:

Stijn – Joris – Pedro – Christophe – Jesper – Tobi – Matheus – Ronald – Eric – Marc – Patrick

Het eerste half uur was het eenrichtingsverkeer. Grenswachters tracht het spel te maken, maar moet oppassen voor de vlijmscherpe counter van de tri-colores uit Hoogerheide. Met met gepaste voorzichtigheid werd het doel van Bram Konings bestookt.
Bram Konings
Op dat moment kwam Meto niet verder dan de bal zo snel en zo hard mogelijk uit de defensie te rammelen. Grote kansen waren er evenwel niet te melden. Kleine mogelijkheden wel, maar mede vanwege het bij tijd en wijle eigenaardige stuiten van de bal op het kunstgras, werden die mogelijkheden niet verzilverd.

Kaylan TimmermansNadat we al een keer gewaarschuwd waren voor de snelle omschakeling van Meto, werd uit een volgende counter Geert Verstraten foutief gestuit. Als laatstgenoemde een vrije trap mag nemen rond de 16 a 18 meter weet iedere keeper dat het alarmfase één is.  Stijn zet zijn muur, maar die weet niet te voorkomen dat de bal toch richting de kruising draait. Met een fraaie redding weet onze doelman een treffer te voorkomen. Maar helaas zijn onze verdedigers niet goed bij de les, waar Metoaan Kaylan Timmermans dat wel is ! De bal die terug het veld in stuiterde wordt door Kaylan in het doel gewerkt : 1-0.

Grenswachters lijkt eventjes aangeslagen, maar weet met deze 1-0 achterstand de rust te halen. Tijdens dit kwartiertje kan Peter nog eens precies vertellen waar het de eerste helft aan schortte. Met een iets aangepaste tactiek wordt begonnen aan de tweede 45 minuten.Matheus

En vanaf de aftrap zien we een stuk agressiever groen-geel. In de 2e minuut krijgt Marc een prachtige kopkans, maar hij ziet zijn inzet op de lat uiteen spatten.
Het was de aanzet tot een geweldige 2e helft. In de vijfde minuut krijgt op links Matheus  de bal aangespeeld. Met een schitterende schijnbeweging zet hij doelman Konings op het verkeerde been, en schuift met binnenkant links de bal achter hem in het doel. De terechte 1-1 is een feit !

Actie1Nog ruim een half uur voor de winnende treffer te maken, want Meto lijkt niet meer bij machte om de snelle en gevaarlijke omschakelingen van de eerste helft te kunnen herhalen. Ronald  is de volgende die alleen op Konings mag afgaan. Onze spits heeft het geluk net niet aan zijn kant, en ziet zijn schuiver net voorlangs de laatste paal gaan.

Vervolgens is het tijd voor de wissels. Eric komt eerst naar de kant, en Raphaël neemt zijn plaats in. Kort daarna is het de beurt aan Lima, die zijn landgenoot Matheus vervangt.

scheidsrechterAmper 5 minuten in de wedstrijd krijgt Lima een geweldige kans om zijn naam voorgoed in de Grenswachters analen te plaatsen. Met een harde wreeftrap laat hij de doelman van Meto kansloos, maar zijn schot mist op een haar het doel. Weer komt Meto met de schrik vrij. En amper van de schrik bekomen wordt er een hard schot op doel gelost. De bal komt tegen de onderkant van de lat, en stuitert vervolgens achter de doellijn. Scheidsrechter van de Bemt staat evenwel te ver van de frontlinie om te zien of dit een geldig doelpunt was. En van assistent scheidsrechter van Kalmthout (foto) mogen we niet verwachten dat hij een doelpunt
geeft……..

Lima moet zich in de slotfase met een lichte blessure laten vervangen door de jonge Marino, die ook nog mag proeven van deze thriller. In blessuretijd is de grootste kans van de wedstrijd nog voor Ronald. Oog in oog met de keeper ziet hij zijn schot voor de zoveelste keer deze middag millimeters naast het doel vliegen……  De eindstand bleef dus 1-1.

De periodetitel toch aan de neus voorbij ?? Nee……. Nog of toch niet ! Want uit Welberg kwam deze middag het goede nieuws. Het team van trainer Pietjouw had immers een punt uit de brand weten te slepen van naaste concurrent Victoria. Ook hier was de stand 1-1.

Uiteindelijk betekent dit, dat Grenswachters de periodetitel nog altijd kan winnen. Officieel is het wachten tot 22 november wanneer de inhaalwedstrijd Noordhoek – Meto wordt afgewerkt. Het team van Noordhoek heeft echter wel 6 doelpunten nodig om het verschil te maken. En daar wij niet geloven in matchfixing in de 4e klasse, mogen we toch zeker optimistisch blijven. Maar zoals coach Peter in z’n commentaar na de wedstrijd duidelijk opperde : ‘’we hebben nog altijd niks…., pas op 22 november weten we waar we echt staan in deze periode’’.

Volgende zondag wacht alweer een spannende ontmoeting. Op de Buizerd komt NSV op bezoek, en we weten van het vorige seizoen nog dat de formatie van coach Patrick Arnouts geen lachertje is !! Het gaspedaal zal, zoals altijd, weer volledig ingedrukt moeten worden, om tot een succesvol resultaat te komen. We wensen onze heren van de selectie weer alle succes !!