GRENSWACHTERS 1 – WELBERG 1
18 oktober 2015

We zijn alweer toe aan de 7e wedstrijd van deze competitie. Deze zondagmiddag is Welberg te gast op de Buizerd. welberg1Het elftal van Welberg,  uit het gelijknamige  pittoreske dorpje naast Steenbergen, speelt dit jaar voor het allereerst in de 4e klasse. En met de inbreng van enkele voormalig 1e elftal spelers van hun grote broertje uit Steenbergen, doen ze het voorwaar niet verkeerd ! Met drie overwinningen en 2 gelijke spelen mag men dit dus gerust een geduchte tegenstander noemen voor Grenswachters! Onze coach heeft deze middag niet de beschikking over Jordy, Ard, en Raphaël. Zijn opstelling om half 3 is derhalve alsvolgt:

Stijn – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Ronald – Tobi  –Eric

Grenswachters oogt wat nerveus in de beginfase van de wedstrijd. De eerste 15 a 20 minuten zijn dan ook zeker niet de beste van de wedstrijd. In deze periode is de grootse kans voor Welberg. Tom Mulders ontvangt de bal op een presenteerblaadje in onze zestien, maar ziet zijn schuiver tegen de paal belanden. Grenswachters komt met de schrik vrij. En dit schrikmoment was wellicht nodig om het vuur bij groen geel wat aan te wakkeren. Want vanaf dit moment wordt de wedstrijd in handen genomen.

In de 35e minuut zien we een prachtige actie van Ronald, die de verdediging van Welberg uit elkaar rafelt. Foto1Het vervolg van Tobi  is al minstens zo geniaal. Zijn panklare voorzet hoeft van dichtbij alleen nog maar ingekopt te worden, en dat is voor Matheus een koud kunstje : 1-0 !

In de voorlaatste minuut van de eerste helft zien we pas echt voor het eerst dat Welberg niet kon beschikken over hun 1e doelman. Zijn ‘’stand-in’’ verdient overigens een grote pluim, want we hebben hem de rest van de middag niet meer op een foutje kunnen betrappen. Maar dit schot(je) van Eric was wellicht door de reguliere doelman beter op waarde ingeschat. De geloste bal wordt onderschept door goaltjesdief Matheus, die voor zijn 2e van de middag tekent : 2-0 !

Na rust zien we een vrij uit spelend groen geel. De ene na de andere mooie aanval wordt op de mat gelegd. In de 5e minuut na rust gaat Ronald op rechts goed door, en ziet Jesper aan de eerste paal opduiken. Laatstgenoemde legt, met een subliem overstapje, de keeper in de luren, waarna aan de 2e paal Matheus simpel zijn 3e goal mag binnentikken. Drie goals, en allen lijken ze zo simpel…… maar iedereen is het er over eens : ‘’je moet er wel staan’’ ! En dat deed Matheus deze middag die zorgde voor een mooie hattrick!

foto2Pedro had deze middag z’n handjes vol aan Mitch Krens, en was al eens tegen een gele kaart opgelopen. Peter nam met de 3-0 geen risico meer, en wisselde Pedro voor Marino. Even later volgt de wissel Lima voor Matheus.

Na goed een uur spelen volgt er wederom een knappe combinatie waar de verdedigers van Welberg geen antwoord op wisten. Dit maal is het Joris die de 4-0 op het bord mag schieten.

Kort daarna is er zelfs nog een 5e treffer te noteren. Een aanval ‘’uit het boekje’’, die uiteindelijk resulteert in een glaszuivere treffer van Jesper. De overigens goed leidende scheidsrechter had echter iets gezien, wat niemand anders had gezien, en keurde de goal af wegens een vermeende duwfout….

Van de laatste 20 minuten is alleen het uitvallen van doelman Stijn, en diens vervanging door Vinnie  nog het

foto3vermelden waard. Welberg was na de 4-0 knock out, en speelde de wedstrijd plichtsgetrouw uit, en was blij dat het ‘’slechts’’ 4-0 bleef. Toch zijn de complimenten voor deze tegenstander zeker op z’n plaats. Zonder echte doelman, en met een zieke Mitch Krens  was het team echt gehandicapt. Desalniettemin trok de ploeg zich niet angstig terug op eigen helft, maar probeerde er een echte foto4wedstrijd van te maken.

Aanstaand weekend staat de bekerwedstrijd tegen 3e klasser Oosterhout op het programma. Een week later, op 1 november,  valt de beslissing in de 1e periode van deze competitie. Zoals onze coach al opmerkte : ‘’er ligt iets moois in het verschiet, en zo’n kans krijg je niet vaak’’….. Dus mannen….. ga ervoor, en succes !!