ZEELAND SPORT 1 – GRENSWACHTERS 1
11 oktober 2015

Omdat enkele supporters te laat kwamen kon de buschauffeur iets over 12 zijn rit richting Vlissingen aanvatten. De zon was andermaal goed van de partij, en op een zieke Lima na, en uiteraard onze onfortuinlijke Ard, was onze selectie zo fit als een hoentje. En dat is op de eerste Putse Kermiszondag wel eens anders geweest. Maar iedereen had gehoor gegeven aan het verzoek van leider William, en had er terdege rekening mee gehouden.  In Vlissingen wachtte immers de lastige uitwedstrijd tegen Zeeland Sport. De enige Zeeuwse ploeg in onze competitie had nog geen enkel duel gewonnen, maar dat zijn vaak de lastigste potjes…..

De volgende 11 kregen als eerste de voorkeur van Peter:

Stijn – Joris – Pedro – Christophe – Jesper – Tobi – Matheus – Ronald – Raphaël – Marc – Patrick

De in Ajax kleuren gehulde heren uit Vlissingen, waren niet van zin om vandaag ook maar iets cadeau te doen. Aan niets was ook te zien dat wij koploper waren, en er een gat zat van 12 punten met de tegenstander, die op de laatste plaats stond…… Toch zeker niet in het eerste bedrijf, waar het spel niet om over naar huis te schrijven was. Slordige passes, weinig beweging voorin, en veel onbegrip aan de kant over gemaakte keuzes. Over de eerste 45 minuten wil ik dan ook maar niet teveel meer schrijven….

In de rust dan maar het woord opnieuw aan de trainer, die de teamafspraken nog maar eens aanstipte. Met opgeheven hoofd de kermis over, als koploper, dat was toch nog steeds het doel !

Na de thee zag het er vanaf het begin een stuk beter uit. Middenvelders werden terug betrokken in het spel, en er werd weer goed druk gezet. Als het dan al een marckeer niet vanzelf gaat, is het des te belangrijker dat je je duels gaat winnen, en dat werd nu wel gedaan. Na een prachtige verre uittrap van Stijn ging Ronald de 16 meter in….. Tijdens zijn slalom, werd hij, net voor hij kon uithalen, foutief gestuit. Scheidsrechter Cuperus aarzelde geen moment. Aanvoerder Marc  achter het kanon, en vanaf 11 meter trapt hij de bal keihard achter de boomlange doelman van Zeeland Sport. De verdiende 0-1 is een feit.

Grenswachters putte moed uit de voorsprong, en er volgt een mooi kwartiertje, waarin de score verdubbeld werd. Ronald ontfutselt de bal van zijn directe tegenstander en na een panklare voorzet is het aan Raphaël om de 0-2 aan te tekenen.

Zeeland Sport is aangeslagen, en lijkt niet meer bij machte om het tij te keren. De trainer probeert nog wel met wat aanpassingen in het elftal, maar het heeft vooralsnog allemaal weinig effect. Bij groen geel wordt  Raphaël vervolgens naar de kant geroepen en Jordy maakt zijn entree.

StijnDe wedstrijd wordt vervolgens zakelijk uitgespeeld. Er worden geen kansen meer weggegeven, en alles lijkt er op dat Stijn  ook de 0 zal houden. Totdat de scheidsrechter meent de Zeeuwse vrienden toch nog een cadeautje te moeten geven. Azzedine Mouzzaoui (jawel, mijn toetsenbord heeft het overleeft!) mag in buitenspelpositie toch vrij doorgaan richting onze doelman en de eindstand op 1-2 zetten.

Met gepaste trots gaat de bus  weer richting Putte, waar het feestje gevierd wordt in de Roskam ! En dat mocht, want het is immers al weer even geleden dat groen-geel als koploper de kermis mocht vieren!Bus

Volgende week thuis tegen Welberg dat in haar allereerste seizoen in de 4e klasse zeer goed presteert. Met routinier Mitch Krens in de gelederen is deze tegenstander dan ook zeker niet te onderschatten!! Succes weer mannen!