GRENSWACHTERS 1 – HSC ‘28  4 oktober 2015

Op deze, wederom, zonovergoten oktoberdag stond er een heuse topper op het programma in de 4e klasse B. Immers, HSC’28, de koploper uit Heerle kwam op bezoek, en dat leverde een strijd op tussen de nummer 1 en de nummer 3 in de stand. Bij Grenswachters ontbrak alleen Jordy vanwege werkverplichtingen. Aan de overige 16 selectiespelers dus de eer om voetballend Putte vandaag op de kaart te zetten. En ja…..alle 16 spelers moeten hier genoemd worden, want alle respect voor  “de bank”, die naarmate het seizoen vordert, steeds belangrijker zal worden!  Peter houdt vooralsnog vast aan dezelfde 11 die ook vorige week startten tegen WVV’67, te weten:

Stijn – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Ronald – Tobi  –Ard

De aanvangsminuten verlopen dramatisch voor groen-geel. De eerste de beste aanval van de mannen uit Heerle levert meteen succes op. Tim Mens (foto)  laat zien waarom hij clubtopscorer is, en tikt al in de 2e minuut de 0-1 binnen. Het goede nieuws is dat Grenswachters nog 88 minuten heeft om e.e.a. recht te trekken….Tim Mens

Het menselijke drama volgt echter kort daarna. Na een voorzet vanaf rechts probeert Ard de stand meteen gelijk te trekken. Hij komt echter heel ongelukkig in aanraking met een verdediger van HSC, met als gevolg dat zijn knieschijf totaal uit z’n verband getrokken wordt. Per ambulance moet onze ongelukkige linkshalf het veld verlaten. De eerste berichten uit het ziekenhuis zijn evenwel enigszins geruststellend…… er zou niks gebroken danwel gescheurd zijn. Laten we hopen op een heel spoedig herstel ! Vanaf deze kant wensen wij Ard uiteraard heel veel beterschap toe!Raphael

Na dit plotse vertrek van Ard komt Raphaël hem vervangen. Grenswachters is nog altijd even van slag, en met een beetje pech had het zomaar 0-2 kunnen staan. Ware het niet dat een opgelegde kans aan een HSC spits volledig de mist in gaat. Na een kwartiertje komt Grenswachters beter in de wedstrijd. Het besef komt er dat er misschien toch wel iets te halen is vanmiddag.

foto3Vanaf het middenveld wordt er goed druk gezet, en er ontstaan zeker kansen voor de gelijkmaker. Peter gaf groen licht om gedurfder te voetballen. Daar waar het 14 dagen geleden thuis tegen ODIO aan ontbrak…  Dat gedurfder voetballen leverde na een half uur succes op. Met een mooie steekpass van Joris komt Jesper vanaf rechts voor doelman Erik Steijger. Met een fraaie schuiver in de verre hoek zet hij de aansluitingstreffer op het bord : 1-1.

Kort daarna gaat Tobi goed door en ontfutselt de bal op het middenveld van zijn naamgenoot Tobi Hopmans. Zijn pass komt bij Ronald, die met een prachtige voetbeweging Raphaël op links alleen voor de keeper zet. Laatstgenoemde beloond zichzelf en groen-geel met de 2-1 !

Na rust lijkt HSC nog altijd niet bekomen van de plotse wending in de wedstrijd. Grenswachters krijgt mooie kansen om de score uit te breiden, maar vooralsnog is er geen succes. Uit de rebound na een corner trapt Jesper de bal nog op de lat….. Maar even later mag Raphaël (foto)  ook zo’n afgewende bal op de slof nemen. Hij tekent voor het mooiste doelpunt van de middag. Doelman Steijger heeft de bal wellicht horen langs suizen, maar gezien heeft hij hem absoluut niet. Als een granaat slaat de bal tegen touwen : 3-1 !

De wedstrijd lijkt dan gespeeld. Ware het niet dat Grenswachters de definitieve klap niet lijkt uit te willen delen. HSC’28 mag dus blijven geloven in een beter resultaat. Nadat de moegestreden spitsen Rodriquez en Ronald zijn vervangen voor Lima en Eric, krijgt HSC nog meer hoop. De in de 2e helft ingevallen goaltjesdief Niels Huips (foto)    tekent voor de 3-2, en zorgt er voor dat we nog een spannend laatste kwartiertje krijgen!foto4

Grenswachters moet nog even aan de bak. En doordat de coach in Herelse dienst, Johan Claessen, vol kiest voor de aanval, komt er ruimte voor de counter van groen geel. Nadat Joris in eerste instantie volledig over de bal heen maaide komt hij met wat geluk andermaal in balbezit. Met een paar poëtische balbehandelingen schiet hij, 5 minuten voor tijd, vol overtuiging de bal in de winkelhaak ! De bevrijdende 4-2 is een feit, en de 3 punten blijven in Putte.

Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Zeeland Sport op het programma. Ondanks het puntverschil in de tussenstand mag deze tegenstander zeker niet onderschat worden ! Het zal lastig genoeg worden met de 3 punten de kermiszondag te gaan vieren, maar met dezelfde passie en inzet als op deze 4e oktober, mag het eigenlijk niet mis gaan !! Succes heren!