WVV ‘67 – GRENSWACHTERS 1
27 september 2015

Na het debacle van vorige week tegen ODIO, staat vandaag andermaal een derby op het programma. Op deze laatste zondag in september is WVV’67, op hun mooie sportpark de Fortuin, dit keer de gastheer.  De spelers van 1 maken het Peter niet echt gemakkelijk. Een uitstekende trainingsopkomst, 17 fitte spelers terwijl je er maar 11 mag opstellen… ! Een hele uitdaging dus voor onze coach. Uiteindelijk komen de volgende namen aan de aftrap:

Stijn – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Ronald – Tobi  –Ard

De schrik zat er in de beginfase nog altijd in bij onze jongens. De nederlaag van vorige week dreunde nog altijd na bij sommige spelers. Al na 5 minuten had het ‘’prijs’’ kunnen zijn voor WVV, ware het niet dat Stijn attent reageerde. Een begeleidende “serenade” van de kant, moest er aan te pas komen om groengeel wakker te schudden. Na 20 minuten prulwerk begon er eindelijk wat voetbal in te komen. Na een knappe corner wordt de bal snoeihard in het doel gekopt door Christophe (foto) Christophe, maar de scheids had een duwfout van Tobi geconstateerd, en keurde de fraaie treffer af. Vanaf dat moment trok Grenswachters het laken helemaal naar zich toe. WVV wordt terug gedrongen, maar de verdedigers in het groenzwart geven vooralsnog geen krimp. Op de beslissende momenten zit er altijd wel een Woensdrechts voetje of  been voor. Anderzijds, op enkele fraaie voorzetten vanaf de flank zijn onze spitsen nét niet attent genoeg. Met de beginstand nog altijd op het scorebord gaan de heren naar de thee.

Dezelfde hoofdrolspelers staan om half vier weer klaar voor het 2e bedrijf. Het spelbeeld van de eerste 45 minuten wijzigt nauwelijks. Grenswachters valt aan, maar moet beducht zijn voor snelle counters van WVV kant! Immers met spelers als Robin Schipperijn (foto)Robin Schipperijn  en Stephan van Hooijdonk in de gelederen, weet je dat je als verdediger van Grenswachters geen foutjes kunt permitteren.  Na ruim een kwartier in de 2e helft wordt de prima WVV-goalie, Erwin van den Heuvel, op zijn waarde getest. Het venijnige schot uit de tweede lijn wordt goed gepareerd. Zes minuten later is het dan wel raak. Uit een aanval vanaf rechts wordt Joris vrijgespeeld, en vanaf 16 meter haalt hij secuur uit, en laat van den Heuvel (foto)  kansloos. De meer dan verdiende 0-1 staat dan eindelijk op het bord. Het voelt als een verlossing !Van den Heuvel

Peter gaat wisselen. Raphaël wordt in de ploeg gebracht voor Ard. Even later komen ook Lima en Eric in het team, voor respectievelijk Ronald en Tobi. Na de 0-1 was de verwachting dat Grenswachters iets minder geforceerd zou gaan voetballen. Maar niets bleek minder waar. Plots leek er wat paniek uit te breken, en WVV begon weer te geloven in een gelijkmaker. Het laatste kwartier had niet veel meer weg van een voetbalwedstrijd. Veel fysieke strijd, maar fraai voetbal was er niet meer te zien. Als om kwart over vier de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd ten einde fluit overheerst  een gevoel van: ‘’3 punten in de knip, en de rest maar snel vergeten’’.

Volgende week zal het beter moeten, zoveel is zeker. Dan komt immers trotse koploper HSC’28 op bezoek naar Putte. De mannen uit Heerle hebben zich in de zomerstop flink versterkt door te gaan ‘’shoppen’’ bij de buurman uit Wouw. Trainer Johan Claessen wist er op korte tijd een hecht en doeltreffend team van te smeden, dat inmiddels dus de 1e plaats bezet in onze klasse. De nummer 1 tegen de nummer 3, dus we mogen met recht spreken van een heuse topper.  Alles wat groen geel een warm hart toedraagt zien we dus graag aanstaande zondag om half 3 op de Buizerd om onze jongens bij te staan in hun strijd naar de overwinning!