RBC 1 – GRENSWACHTERS 1
12 september 2015

Zaterdagmiddag half zes, en de volgepropte touringcar vertrekt richting Roosendaal. Spelers, begeleiding en supporters hebben de handen in één geslagen, om er een leuke avond van te maken in het Herstaco stadion. Het blijft immers altijd iets aparts in een stadion voetballen, en de voormalig profclub had ons uitgenodigd om dit op zaterdagavond te doen. Met een fitte selectie had Peter weer volop keuze voor de eerste 11. Vinnie was op vakantie, dus wist Stijn al heel lang dat dit ‘’zijn’’ avondje onder de lat zou zijn. Peter gaf dezelfde 10 veldspelers het vertrouwen, die het vorige week tegen Gastel ook goed hadden gedaan :

 

Stijn – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Ronald – Tobi  – Eric

Nadat scheidsrechter de Vaan om half acht het startsein had gegeven, zat de stemming er bij de Putse supporters al goed in. In totaal zaten er volgens de telling 389 supporters op de tribune, voorwaar niet slecht voor een potje in de 4e klasse ! Zoals te verwachten viel was het meeste balbezit vanaf de aftrap voor RBC. Zij steken immers niet onder stoelen of banken dat ze de 4e klasse echt wel beu zijn, en vol voor promotie willen gaan. Onder het mom van ‘’laat het dan ook maar zien’’, leunde Grenswachters iets achteruit, en liet RBC op hun eigen helft rustig de bal heen en weer tikken. Zodra ze echter de middenlijn wilden oversteken werd er fel en stevig druk op de bal uitgeoefend door onze middenvelders. En die paar keer dat ze door deze eerste verdedigingslinie heen wisten te komen, stond er een tweede vier mans verdediging klaar, met als slot op de deur, een meer dan uitstekende Stijn !

foto1

Foto genomen door Arthur Verbraak

Kortom, kansen werden aan oranje-wit kant amper tot niet genoteerd, en het eerste gevaar kwam van Grenswachters. In de 19e minuut een vrije trap rand 16. Aanvoerder Marc aan het kanon, en met een schitterende krul belandde de bal achter doelman Aarts. Toegegeven, laatstgenoemde  zag er niet okselfris uit bij deze bal, maar daar maalde de groen-gele brigade niet om : 0-1 !

Na de openingstreffer een zelfde spelbeeld. Grenswachters kon haar tactiek handhaven waarmee de RBC spelers geen raad wisten. De onmacht werd één van de oranje-witte te veel, en vond het nodig om keihard in te gaan op Eric. Laatstgenoemde moest zich, met een zware enkelblessure, noodgedwongen laten vervangen door Ard.

10 minuten voor rust was het andermaal Grenswachters dat gevaar wist te stichten voor het doel van RBC. Na beroerd ingrijpen van verdediger Mike Schalk (foto)  kon Matheus  de bal op de schoen nemen, en met een harde schuiver had doelman Aarts voor de tweede keer deze avond het nakijken : 0-2 !

Mike Schalk

Mike Schalk

Met deze fraaie tussenstand gingen de spelers naar de kleedkamers, waar Peter weinig moest doen aan de huidige werkwijze ! De verwachting was dat er na rust een spervuur van RBC aanvallen zou volgen. Maar niets was minder waar. Het gezapige getik in de verdediging, tot aan de middenlijn hield aan, en van kansen was wederom zo goed als geen sprake. Peter wisselde na een kwartiertje Matheus  voor Raphaël, en ietsje later mocht Lima zijn opwachting maken ten faveure van Ronald.

Dat Thiery Aarts, de doelman van RBC veel klasse in huis heeft, liet hij blijken uit een schitterende redding na een knappe kopbal van Lima. De 0-3 was dichterbij dan de aansluitingstreffer van de Roosendalers. Zoals één van hun supporters nadien zei : ‘’we hadden nog tot middernacht kunnen spelen, hadden we nog niet gescoord’’. Het bleef dan ook 0-2, en voor de tweede keer op rij weet Grenswachters één van de grote titelkandidaten te verslaan. Een dikke proficiat is hier op z’n plaats!

Volgende zondag staat de eerste derby op het programma. Onze vrienden uit Ossendrecht zijn dan te gast op de Buizerd. Hopelijk hebben onze mannen nu zoveel vertrouwen in zichzelf, dat ook hier eens een keertje het tij gekeerd kan worden. Vorig seizoen werd thuis met 0-3 verloren….. hoogtijd voor een sportieve revanche ! Succes mannen !!!