GRENSWACHTERS 1 – GASTEL 1
6 september 2015

We schrijven zondag 6 september….de voorbereidingen zijn achter de rug, de poulefase beker zit er op…. Het echt werk kan beginnen…de start van competitieseizoen 2015-2016 is daar! En wat voor een start. Het programma liegt er niet om. De eerste drie wedstrijden zijn meteen al tegen drie titelkandidaten. Te beginnen met een thuisduel  tegen Gastel.  Trainer Peter Kepers van de bezoekers kon niet beschikken over hun sterspeler Luc de Jong vanwege een hamstringblessure. Onze coach had een nagenoeg fitte selectie. Alleen Ard had wat last van zijn lies, en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. De 11 aan de aftrap waren de volgende:

 

Vincent – Marc – Christophe – Joris – Patrick – Jesper –Pedro –Matheus – Ronald – Tobi  – Eric

Als je jezelf als titelkandidaat benoemt mag je gerust het spel in handen nemen is de leus van vandaag. Coert DoomenHet meeste balbezit was dan ook zonder twijfel voor de ploeg uit Oud Gastel. Kansen werden er evenwel niet of nauwelijks gecreëerd. Sterker nog, de eerste échte grote kans was voor Grenswachters. Na een goed lopende aanval was het te danken aan uitstekend keeperswerk van Coert Doomen dat Grenswachters niet op 1-0 kwam.

Na 45 minuten staat de stand nog altijd op 0-0. In de kleedkamer wordt gewaarschuwd voor een nog feller Gastel….. En dat bleek ook. Met snel combinatievoetbal werd getracht het systeem van Grenswachters te ontrafelen. Maar vooralsnog lukte dat geenszins. Na ruim een uur spelen werd er een zeldzame vrije trap aan ons toegekend. De bal wordt knap voorgegeven, en er volgt een slordig moment in de Gastelse defensie. Joris kan profiteren, en schiet van dichtbij de bal snoeihard achter een kansloze Doomen: 1-0 en de Buizerd staat op z’n kop !

Kort daarna volgt er een reuzenkans voor de bezoekers. NickydeFrelNicky de Frel   krijgt ruim baan, en mag alleen op onze doelman afstuiven. Vinnie, die een foutloze wedstrijd keept, staat perfect z’n mannetje, en redt zijn team voor de gelijkmaker.Foto3

Gastel dringt aan, maar is slordig met de eindpass. Groot gevaar wordt eigenlijk niet meer gesticht. Nadat Peter zijn drie wissels heeft gebruikt (Eric, Matheus, en Patrick zijn naar de kant gehaald voor respectievelijk, Lima, Raphaël en Michael) kan Grenswachters er zelf nog een paar keer gevaarlijk uitkomen. Uit één van de razendsnelle counters wordt Raphaël in de ogen van de scheidsrechter foutief gestuit in de zestien. Gedecideerd wijst hij naar de stip. Voor Marc,  die net zoals al zijn teamgenoten een knappe wedstrijd speelt, is het zijn eerste penalty na 2 seizoenen. Zijn pingel is evenwel onberispelijk, en de stand is, met nog 12 minuten te spelen 2-0.

Foto4Gastel is de moed verloren, en ondergaat hun offday. Na afloop waren ze echter nog goed gemutst, en zien met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. Grenswachters speelde al bij al een puike wedstrijd. Volgende week zaterdagavond is de tweede lastige wedstrijd van het seizoen, uit tegen RBC Roosendaal. Zij speelden deze zondag gelijk tegen Victoria, en uiteraard gaan zij er nu  alles aan doen om de 3 punten in Roosendaal te houden. Grenswachters wacht zich andermaal een zware taak. Maar met dezelfde inzet van dit knappe collectief, zit er heel misschien nog wel een verrassing in ! Succes mannen !