GRENSWACHTERS 1 – METO 1
10 MEI 2015

10 mei…  Moederdag, en tevens de laatste wedstrijddag van het seizoen 2014-2015. De lente was er vandaag in optima forma. Bijna geen wind, een prachtig zonnetje én dan METO op bezoek voor de laatste derby. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een prachtige zondag op de Buizerd..    Aan de opstelling van de laatste weken werd niet meer geknutseld. De volgende 11 namen stonden op het bord :

Vincent – Joris – Patrick – Jesper –Ard – Gino – Ronald – Raphaël – Tobi – Roy – Eric

Op deze laatste wedstrijddag waren ook heel wat oud-Grenswachters coryfeeën afgekomen. Meteen vanuit de aftrap zagen zij, en alle andere supporters, een prachtige aanval van groengeel. De voorzet vanaf rechts wordt gemist door Gino, maar uit de rebound, amper 5 meter van het doel, had Roy eigenlijk gewoon de score moeten openen. Zijn schotje mistte echter alle overtuiging, en METO werd behoed voor een hele snelle achterstand.

Grenswachters ging fel door, en METO wist in de beginfase eventjes niet waar ze het zoeken moesten. Hun defensie kraakte, maar  hield stand. Na een klein kwartiertje luwde de groengele storm, en dat gaf METO de kans om op adem te komen. Het laatste half uur van de eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Van beide kanten was het geen beste pot.

In de rust gaf Ronald aan teveel pijn te hebben aan zijn enkel, en hij liet zich vervangen door Jordy. Joris werd doorgeschoven naar het middenveld, en met twee mandekkers en Eric als controleur daar achter werd de 2e helft aangevangen. Het gaf meteen iets meer daadkracht op het middenveld. Oogstrelend was het nog allesbehalve, maar Grenswachters had in elk geval weer het initiatief.

Na tien minuten spelen volgt er een corner die over alles en iedereen lijkt te gaan. TobiMaar aan de tweede paal valt de bal prima voor Tobi (foto)  die de bal ineens op de slof neemt, en de verdiende 1-0 prachtig achter doelman Bram Konings binnen knalt.

METO kan bitter weinig terug doen. Geert Verstraeten (foto) Geert Verstraetenis weliswaar terug van enkele weken blessureleed maar mist nog wat spelritme. Bij vlagen laat hij zeker zien waar hij tot in staat is, maar het is te weinig om bijvoorbeeld rechtsbuiten Philippe van Hoek in stelling te brengen.

De grootste kans van de wedstrijd is andermaal voor Roy. Op zijn laatste wedstrijd in het groengele shirt krijgt hij een niet te missen kans aangeboden door Gino. Hij legt de bal panklaar voor Roy, die vervolgens hopeloos mist. De ezel op het veld achter de Buizerd ging er vervolgens vandoor met de bal die blij was met het cadeautje van Roy !  ezel

Heel veel heugelijke momenten over de wedstrijd zijn er niet veel meer te melden in dit verslag. Of het moet de schitterende redding nog zijn van Vinnie na de vrije trap van Verstraeten. Met een weergaloze duik pakt hij de bal klemvast uit de kruising!

Na de wedstrijd werd de verdiende overwinning nog wel aardig gevierd. En dat mocht ook wel. Een prima 5e plek in de eindrangschikking, 45 punten en een voor Vinnie maar liefst 9 x de NUL gehouden. Een resultaat dat mag tellen ! Proficiat mannen met een prachtig seizoen !Grp1Grp2