NIEUW BORGVLIET 1 – GRENSWACHTERS 1
3 MEI 2015

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen is tegen Nieuw Borgvliet. De mannen van Borgvliet staan onderaan de ranglijst. Ze strijden voor een laatste kans om in de 4e klasse te mogen blijven, dus voor trainer Broos en z’n mannen is het vandaag ‘’er op of eronder’’ ! Met Marc en Jordy nog altijd in de ziekenboeg, komt Peter met de volgende 11 aan de aftrap:

Vincent – Joris – Patrick – Jesper –Ard – Gino – Ronald – Raphaël – Tobi – Roy – Eric

Met de teruggekeerde Robbert Belleter weer in de gelederen begint trainer Ronald Broos met de sterkst mogelijke opstelling. En ondanks dat de Oranje Zwarten weten wat er op het spel staat is het Grenswachters dat de eerste kansen krijgt. Met een prachtige pass van Patrick wordt Gino voor de eerste keer deze middag vrij voor keeper Brian Verbruggen gezet. Met een snoeiharde pegel laat hij de doelman weliswaar kansloos, maar tot ieders ontzetting spat het schot uiteen op de paal. Maar de trend is meteen gezet….. Grenswachters gaat nog kansen krijgen………..

In de eerste twintig minuten ziet de verdediging van Nieuw Borgvliet alle hoeken van het veld. De kansen stapelen zich op. Uit de 6e corner van Raphaël is het dan eindelijk raak. Niemand minder dan Ronald kopt de bal tegen de touwen, en Verbruggen is gepasseerd : 0-1. Op de foto rechts Ronald, naast een blije vader en leider William !Foto1

 

Groengeel duwt door, maar vergeet telkens de trekker over te halen. Een niet te missen kopbal van Gino, gaat rakelings naast, en ook Ronald, Tobi en Raphaël zijn dicht bij een treffer, maar de score blijft 0-1, waar het ook met hetzelfde gemak 0-4 had kunnen, en misschien wel had moeten staan.

In de rust wordt Grenswachters nog eens gewaarschuwd voor de gevaarlijke en harde wind, die in de 2e helft in het nadeel zal blazen. En voor het laatste eindschot van Borgvliet dat nog 45 minuten alles uit de kast zal halen om degradatie te voorkomen.

Sebas Tempelaars

Sebas Tempelaars

En zo geschiedde… Bij Nieuw Borgvliet onder het bezielende leiderschap, en man of the match Sebas Tempelaars, (foto)  recht iedereen nog eens de rug. Maar wat de mannen ook proberen, ook hier is het eindschot iedere keer ‘’net niet’’.

Pieter Langenberg

Pieter Langenberg

Halverwege de 2e helft een uitbraak van Gino die alleen op de keeper mag afstevenen. Ware het niet dat hij hard onderuit gehaald wordt door Pieter Langenberg, (foto)  hetgeen laatst genoemde op rood komt te staan. Een harde straf waardoor het toch al geplaagde Nieuw Borgvliet met 10 man verder moet. De numerieke meerderheid van Grenswachters is evenwel in het spelbeeld niet te zien. De wind en het absurd hobbelige veld zijn dan weliswaar verzachtende omstandigheden, maar het spel is bij tijd en wijle niet om aan te zien. Peter brengt Julian en Michael binnen de lijnen voor Joris en Ronald. En omdat Nieuw Borgvliet va banque gaat spelen komt Grenswachters, op de counter, nog minstens 5 keer in een ideale positie om de magere 0-1 score uit te breiden. Maar vandaag hadden ze de bal op een meter voor de lijn mogen leggen, en de keeper aan de andere kant van het veld mogen zetten……het lukte gewoon weg niet !

Als om iets voor half 5 de scheidsrechter van dienst voor de laatste keer z’n fluitsignaal laat horen is de enige en terechte conclusie : ‘’de minst slechte heeft vandaag gewonnen’’….

Nieuw Borgvliet likt haar wonden, en weet zich volgend jaar een 5e klasser.  Grenswachters kan volgende week haar uitstekende seizoen van een extra glans voorzien door de laatste thuiswedstrijd, de derby tegen METO, te winnen ! Mannen, nog één keer….voor het eigen trouwe thuispubliek…..3 punten van METO afsnoepen, en dan terug kijken op een prachtig seizoen 2014-2015 !!