GRENSWACHTERS 1 – WVV ‘67 1
26 april 2015

De voorlaatste derby van dit seizoen vandaag. Thuis tegen WVV’67, dat in theorie nog 1 punt nodig heeft om zich veilig te spelen om ook volgend seizoen in de 4e klasse te mogen uitkomen.  Coach Peter Deelen kon niet beschikken over z’n vedette Joey van Hooydonk, en zoiets is altijd een hard gelag. Bij Grenswachters waren Marc en Jordy er niet bij. Peter koos daarom voor de volgende basis elf:

Vincent – Joris – Patrick – Jesper –Ard – Gino – Ronald – Raphaël – Tobi – Roy – Eric

Meteen na het startsignaal van scheidsrechter van der Heyden, zien we een Grenswachters dat gelijk voor de aanval kiest. Het doel van keeper Erwin van den Heuvel wordt acuut bestookt en vooral linksback Ricardo Jaspers ziet in de aanvangsfase groene sneeuw als hij Gino op zich af ziet komen. Na zijn derde foutieve ingreep volgt er na 20 minuten andermaal een vrije trap. Raphaël gaat achter de bal staan en krult de bal prachtig voor. En met een wereldkopbal weet Gino de goalie van WVV’67 te verschalken: 1-0 !

Robin SchipperijnNa deze openingstreffer neemt groengeel iets gas terug. WVV krijgt nu de kans om wat uit de verdediging te komen, en hun spitsen Robin Schipperijn, Youri van der Meulen en Brain Jaspers aan te spelen. Maar de defensie van Grenswachters laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Doelman Vinnie hoeft amper of niet in actie te komen, daar zijn verdedigers meer dan hun mannetje staan.

Net voor rust is er een storing op de zenders achterin bij WVV. Gino profiteert optimaal, en met een prima gedrukt schot weet hij van den Heuvel andermaal kansloos te laten : 2-0 ! En met een heerlijk gevoel gaan de heren in groengeel richting de kleedkamers.

Na rust zien we een rommelige, en soms beetje lome vertoning. WVV is niet bij machte om het Grenswachters echt lastig te maken, en onze mannen gaan slordiger spelen dan gewenst. Michael komt in het team voor Ard, en even later wordt Tobi vervangen voor Thom.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zien we weer wat schwung komen in de wedstrijd. Er wordt weer meer druk naar voor gezet, en er komen enkele dotten van kansen, en met veel kunst- en vliegwerk weet de equipe van aanvoerder Stefan van de Velde de stand op slechts 2-0 te houden.

Marino komt in het team voor Raphaël. Tien minuutjes voor het einde van de wedstrijd wordt de prima spelende Ronald vrijgespeeld. Met grote passen gaat hij op het doel af, maar wordt hard gestuit door een verdediger in het groenzwart. Dit komt de WVV-er op geel te staan, en de vrije trap die hieruit volgt wordt door Roy keurig op het hoofd van Gino gelegd, die voor zijn 3e van de middag tekent. Met recht mocht hij z’n oranjebril al opzetten, om een mooi Koningsfeest te gaan vieren !

Met een knappe 3-0 einduitslag wordt deze derby gewonnen. Over 2 weken staat de laatste op het programma tegen Meto. Maar eerst krijgen we volgende week nog de uitwedstrijd in en tegen Nieuw Borgvliet. Dit elftal heeft nog dringend wat puntjes nodig om directe degradatie te ontlopen, dus hier zijn onze mannen nog niet zomaar gewonnen! Doch….om mee te blijven doen voor de beste van de gemeente Woensdrecht zullen de 3 puntjes nodig zijn!