N.S.V. 1 – GRENSWACHTERS 1
19 APRIL 2015

De thuiswedstrijd in december werd, zonder al te grote problemen, met 4-1 gewonnen tegen onze vrienden uit Nispen. Maar sindsdien is de selectie van Patrick Arnouts (foto)  veel beter gaan presteren. Met 0-1 gaan winnen op ODIO, en RBC thuis met 1-0 verslaan, dan doe je het beter dan gemiddeld ! Grenswachters was dus op voorhand gewaarschuwd, dat het op ‘’de Wallen’’ niet cadeau gegeven zou worden. Peter koos voor de volgende 11 starters:

Vincent – Joris – Michael – Jesper – Patrick– Marc – Gino – Ronald – Eric – Tobi – Roy

Op deze zonnige, maar winderige middag lijkt de aanvangsfase van deze wedstrijd meer op een potje zomeravondvoetbal. Weinigen, toch zeker die in het groengeel gekleed zijn, lijken zich te interesseren voor deze wedstrijd. Nochtans was de warming up van onze mannen om een puntje aan te zuigen. Een rare gewaarwording dus het eerste kwartier van de eerste helft.

Patrick Arnouts

Patrick Arnouts

Na de eerste 15 minuten zien we toch een iets sterker NSV dat vooral feller in de duels oogt, en daar ook, met name onze middenvelders, keer op keer aftroeft. Elke ‘’2e bal’’ is voor een Nispense speler, en de druk op de groengele defensie wordt allengs heftiger. Na een korte combinatie op het middenveld wordt Ewout Wentink  (foto)  vrijgespeeld, die op het laatste moment zijn medespeler Martin Kuijer alleen voor de keeper brengt. Laatstgenoemde weet hier wel raad mee en brengt, zeker niet onverdiend, NSV op een 1-0 voorsprong.

Ewout Wentink

Ewout Wentink

Grenswachters kan er maar weinig tegenover zetten. In de eerste helft kan niet 1 serieuze kans genoteerd worden.

Na rust zien we een beter spelend groengeel. De spitsen worden nu in elk geval bij tijd en wijlen bereikt, en dat is al meer dan tijdens het eerste bedrijf. Na pakweg een kwartiertje moet Marc het strijdtoneel verlaten vanwege een nare kuitblessure. Raphaël komt in zijn plaats.

NSV speelt nu op de counter, en doet dit regelmatig met heel veel gevaar. Dankzij een attente defensie, en goed keeperswerk van Vinnie blijft het ‘’maar’’ 1-0.  Onze middenvelders en aanvallers zullen ongetwijfeld beter gewild hebben, maar ze komen deze wedstrijd simpelweg niet in hun spel. Hierdoor is de druk op de verdediging, ongewild, zeer hoog deze wedstrijd. En het is met name dankzij goed verdedigingswerk dat de score van NSV niet uitgebreid wordt. Een schaarse oprisping van groengeel zorgt ervoor dat er één gevaarlijk moment voor het doel van NSV ontstaat. Een prima steekpass van Roy komt bij Ronald, die op prachtige wijze de 1-1 aantekent ! Met nog 5 minuten te spelen, en zo slecht in de wedstrijd zitten, is dit een bonuspunt van jewelste. Alles nu in de verdediging zou je zeggen…..denken……

Niet dus…. Nog steeds blijven jongens denken voor de winst te kunnen gaan in een match waar ze met veel geluk op 1-1 gekomen zijn. En dat dit een onterechte beslissing is komt andermaal dit seizoen uit. NSV speelt een bal dwars door het midden waar Martijn de Bruijn richting Vinnie kan lopen. Laatstgenoemde heeft een kleine aarzeling, en met een bekeken schuiver brengt Martijn de supporters van NSV in extase. De 2-1 is niet meer omkeerbaar, en Grenswachters ‘’tuint’’ er weer in.

Volgend weekend staat de derby tegen WVV’67 op het programma. De selectie van Peter Deelen is nog niet helemaal veilig voor behoud in de 4e klasse, dus zal er alles aan doen om de 3 punten mee naar Woensdrecht te nemen. Maar een échte Grenswachter wil altijd ‘’zijn’’ derby thuis winnen, dus staat ons meer dan waarschijnlijk een prachtige pot voetbal te wachten! Laat ons hopen dat onze mannen eer en glorie nog hoog in het vaandel hebben staan, en hun Koningsnacht met opgeheven hoofd kunnen gaan vieren zondag!