LEPELSTRAATSE BOYS 1 – GRENSWACHTERS 1 

12 APRIL  2015

Een wedstrijd in en tegen Lepelstraat is de laatste jaren nooit een gemakkelijke opgave gebleken. De laatste twee edities werd er slechts één keertje gescoord door groengeel. 0-0 en 0-1 waren de respectievelijke uitslagen. Vandaag zou het andermaal geen makkie worden. Een ploeg met degradatiezorgen is immers nooit een pretje om tegen te spelen. Op de geschorste Patrick na had Peter een voltallige selectie om zijn keuze te bepalen. Om half drie stonden, oog in oog met de blauw witten uit Lepelstraat, de volgende 11 aan de aftrap:

Vincent – Joris – Michael – Jesper – Ard – Marc – Gino – Ronald – Tobi – Roy – Eric

Meteen al in de eerste minuut zien we een slechte terugspeelbal van de back van Lepelstraat. De bal komt bij Ronald die nog even met z’n gedachte in Rome zat, anders had het wellicht al meteen 0-1 geweest. Vervolgens zien we een aardig spelend Grenswachters, dat vanachter uit probeert op te bouwen.  We zijn tien minuten ver als Gino vrij voor de keeper komt. Zijn poging, een bal over de keeper, mist het juiste effect, en een eerste grote kans gaat om zeep. Even later volgt er nog een dergelijke poging, en ook een schot van Roy gaat rakelings over het doel van de goalie van Lepelstraat. Vervolgens zien we ook nog een mooie kopbal van Tobi, die ook het doel net mist.

Net voor het half uur moet Marc met een kuitblessure naar de kant. Raphaël komt in zijn plaats. En laatstgenoemde staat nog maar koud in het veld, of Lepelstraat heeft even het geluk aan haar zijde. Een zeer zeldzaam missertje van Vinnie is meteen fataal. Sjoerd van Nieuwenhuizen is de gevierde man met de 1-0 voor Lepelstraatse Boys. In de eerste helft komt er geen verandering meer in deze stand, ondanks een veld overwicht voor Grenswachters.

Na de thee zien we andermaal Grenswachters dat aanvalt, en het spel probeert te maken. Lepelstraaat doet wat het kan en moet doen, fel de duels ingaan, en proberen met gezonde agressie het spel van groengeel te ontregelen. In de 13e minuut wordt Jesper op rechts de diepte ingestuurd. Zijn voorzet wordt door Gino net niet binnengetrapt, maar voor de goed mee opgekomen Joris is het vervolgens een koud kunstje om  de afgeweken bal  binnen te schuiven. De meer dan verdiende gelijkmaker is een feit!

Grenswachters drukt nu flink door, en onder deze druk bezwijkt de verdediging van Lepelstraat andermaal. Gino komt in scoringspositie, en ondanks alle waarschuwingen van de doelman, krijgt hij toch de kans om af te drukken. Met een genadeloos harde knal treft hij dit keer wel doel : 1-2 !

De mannen uit Lepelstraat geven zich evenwel nog niet gewonnen. Uit een slecht verwerkte corner krijgt Dennis Boogaard de bal voor zijn voeten. Met een fraaie volley schiet hij de bal in het uiterste hoekje naast Vinnie : 2-2.  (op de foto links Dennis Boogaard, en rechts de maker van de 1-0, Sjoerd van Nieuwenhuizen)

Ronald, en even later Ard, worden gewisseld voor respectievelijk Jordy en Marino.  Grenswachters zet nog eens aan voor een slotoffensief. Lepelstraat snakt naar het einde van de enerverende wedstrijd, maar moet uiteindelijk toch toezien hoe Gino zijn 2e van de middag achter de behoorlijk goed keepende doelman weet te krijgen. Niemand die iets tegen de verdiende overwinning van Grenswachters kon inbrengen, en met een zwaar bevochten 2-3, gingen de drie puntjes mee naar Putte.

Er resten nog 4 wedstrijden in dit seizoen. Nog twee leuke derby’s op onze eigen Buizerd, en nog 2 lastige uitwedstrijden. Volgende week de eerste van die twee uitwedstrijden. Op de Wallen van Nispen wacht dan NSV. Het team van trainer, en tevens oud speler van Grenswachters, Patrick Arnouts, maakt een prima seizoen door. Dus Grenswachters zal weer alle zeilen moeten bijzetten om tot een goed resultaat te komen! Succes mannen!!

Na hard werken en met een overwinning op zak,  is het goed en leuk toeven in het zonnetje :