GRENSWACHTERS 1 – HSC ’28 1
29 maart 2015

Zomertijd… de klok een uurtje vooruit het leek wel of de klok een halfjaar teruggezet werd…..het leek immers deze zondag meer herfst dan lente! Desondanks ging de wedstrijd op de Buizerd tegen de mannen uit Heerle ‘’gewoon’’ door. Dat Pluvius zijn tranen meer dan gewoon uitstortte over het veld leek niemand te deren. De eerste 11 van Peter die regen en kou mochten trotseren waren:

Vincent – Joris – Patrick– Ard – Jesper – Marc – Gino – Ronald – Eric – Tobi – Roy

De laatste 2 seizoenen was HSC’28, bij de thuiswedstrijd op de Buizerd, steeds de meerdere van Grenswachters. Hoogtijd dus voor een sportieve revanche op de sympathieke mannen uit Heerle! De voorste drie van Heerle, ook wel ‘’de 3 H’s’’ genoemd. (Tobi Hopmans, Niels Huips en Jaap Hopmans) zijn de laatste weken goed op dreef. Grenswachters wist dus wat het te wachten stond!

Waar het de laatste paar weken een beetje aan schortte ging dit keer wel goed. De aanvangsfase van de wedstrijd was nu helemaal in handen van Grenswachters. De tegenstander werd op alle fronten afgejaagd, en al na enkele minuten ontstond er een grote kans. Gino werd echter foutief gestopt in de zestien, en scheidsrechter de Loose, die overigens uitstekend floot, wees gedecideerd naar de stip. Roy mocht aanleggen, en de 1-0 op het bord zetten!

Sonny De Bont

Sonny De Bont

Ondanks het erbarmelijke weer bleef Grenswachters mooie combinaties op de mat leggen. Er werd vanachter uit goed opgebouwd, en via een prachtig uitgevoerde aanval mocht Gino alleen op doelman Sonny de Bont (foto)  afgaan. Oog in oog met de doelman faalde hij niet : 2-0 !

HSC kwam er de eerste helft amper aan te pas. De verdediging van groengeel stond als een huis, en op het middenveld werden bijna alle duels gewonnen. In de 40e minuut werd andermaal Gino (foto)  vrij gespeeld. Dit keer mocht hij vanaf de rechterkant van het doel vrij uithalen, en de Bont is wederom kansloos. Met de dik verdiende 3-0 gingen de hoofdrolspelers rusten.

Gino

Gino

Na rust zien we Grenswachters een tandje terug schakelen. De mannen uit Heerle, nog aangeslagen van de overrompelende 1e helft, werden iets sterker, en de wedstrijd was vanaf dat moment in evenwicht. Maar op enkele schoten uit de 2e lijn na werden zij niet echt gevaarlijk. Vinnie toonde zich andermaal een voortreffelijke doelman, en hield keurig de nul! Na een uur spelen werd de reservebank aangesproken. Michael, Jordy en Raphaël kwamen in het team voor respectievelijk Ard, Gino en Eric. Het laatste kwartier noteerden we nog minimaal 4 grote kansen voor Grenswachters. Alleen in laatste paar minuten, nadat de scheids een tweede penalty had gefloten, kon de score naar 4-0 worden getild. Roy trapte zijn tweede van de middag keurig binnen.

Op de overwinning was weinig af te dingen. HSC’28 kon geen enkel moment de wedstrijd echt in handen nemen, en met name de eerste helft werd het verschil gemaakt. Volgende week (2e Paasdag) staat de inhaalwedstrijd tegen ODIO op het programma. Eens kijken of we de goede lijn kunnen vasthouden, en misschien wel voor een stuntje kunnen zorgen op de Heiloop in Ossendrecht!