DIOZ 1 – GRENSWACHTERS 1

22 maart 2015

Na de teleurstellende 1-0 verliespartij vorige week tegen RBC, stond nu de lastige uitwedstrijd in de Zegge tegen DIOZ op het programma. Vorig jaar werd het een 1-1 gelijkspel tijdens de uitwedstrijd. Dit jaar troefden zij ODIO en METO al flink af, en werd het 1-1 gelijk tegen RBC. Kortom….het team van trainer Hans Heeren was zeker niet te onderschatten! Peter kon geen beroep doen op Tobi en Eric. Hij kwam met deze 11 namen aan de aftrap:

Vincent – Joris – Michael – Jesper – Raphaël – Marc – Gino – Ronald – Ard – Partrick – Roy

Op het mini-veldje van DIOZ, zien we in de beginfase een sterk Grenswachters. Het zet op alle linies snel en fors druk op de tegenstander, en er wordt over het algemeen goed gevoetbald. Na dik 20 minuten een aanval uit het boekje. De bal wordt op het middenveld onderschept, en in één tijd doorgespeeld naar de frontlinie waar Marc  met een mooie beweging Ronald vrij voor de keeper zet. Met een knappe schuiver weet hij de prima doelman van DIOZ te verschalken : 0-1 !

Na deze openingstreffer laat groengeel de tegenstander terug in het spel komen. Na een overtreding halverwege de helft van Grenswachters wordt de bal in het zestienmetergebied gebracht. Patrick kopt de bal weg, maar deze valt precies voor de voeten van Dennis Slooters, veruit de beste man van DIOZ op het veld.   Dennis aarzelt geen seconde en schuift de bal richting het doel van Vinnie. Onderweg wordt het kleinood nog  aangeraakt, en van richting veranderd, waardoor onze doelman kansloos is. Na een half uur is de stand terug gelijk : 1-1.

Grenswachters pakt gelukkig daarna de draad weer op. Geschrokken van deze gelijkmaker zoekt het weer rap de aanval. Kort voor rust volgen er grote kansen. Eerst wordt Roy in de zestien vrijgespeeld, maar zijn inzet – oog in oog met de doelman – is niet goed genoeg. Kort daarna ziet Jesper zijn inzet ternauwernood tot corner verwerkt. Uit deze corner komt de bal bij Gino die zijn fabelachtige omhaal, op het gezicht uiteen ziet spatten van een verbouwereerde DIOZ verdediger. DIOZ haalt de rust met 1-1 waar het met hetzelfde gemak ook 1-4 had kunnen staan….

In de rust hamert Peter er nog eens op om niet met het spel van DIOZ mee te gaan doen, maar te blijven combineren en te blijven voetballen. Op het hotsenknotsenveldje van DIOZ valt dat evenwel niet mee, en we zien dan ook een 2e helft van een heel ander niveau als de eerste 45 minuten. Het noopt uiteindelijk tot enkele wissels. Eerst komt Raphaël naar de kant voor Mauro en kort daarna komt A junior Julian op de middenveld positie te staan. Jesper gaat een linie terug neemt de taak van Michael over. De wissels brengen helaas niet het gewenste effect. Tot slot wordt Ronald gewisseld voor Marino, maar ook deze wissel pakt niet echt gelukkig uit.

Op één moment van Raphaël, en een grote mogelijkheid voor Ard na, zien we een DIOZ dat relatief eenvoudig overeind kan blijven. Het was zeker niet oogstrelend wat ze deden, maar wel uiterst effectief. De wedstrijdballen moesten soms worden teruggezocht in Bosschenhoofd en Roosendaal, maar het team  van Hans Heeren kreeg wat ze wilden: 1 punt! Om iets voor half 5 fluit de uitstekende scheidsrechter van de middag, de heer Rijpert, voor de laatste keer op z’n fluitje. Met andermaal teleurstelling  op de gezichten van spelers en leiding zoeken zij de douches op.

“Teveel spelers die hun niveau momenteel niet halen, en er worden teveel kansen gemist”, het zijn de slotwoorden van de trainer  die deze week opnieuw alles uit de kast zal halen om zijn team terug klaar te stomen voor de laatste wedstrijd in maart tegen HSC´28! De mannen uit Heerle verloren vorige week, naar verluidt onterecht, slechts met 2-3 van koploper Steenbergen, en bonden gisteren METO aan hun zegekar. Met andere woorden…..ook volgend weekend zal het geen makkie worden voor onze mannen! Maar met de juiste spirit, en steun van ons aller supporters moet het toch lukken om nog eens 3 punten te pakken!