GRENSWACHTERS 1 – RBC 1
15 maart 2015

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen RBC op het affiche. Tegen de dure ploeg uit Roosendaal werd de heenwedstrijd dik verdiend met 0-2 gewonnen. Vandaag konden zij, indien er gewonnen werd, periodekampioen worden. Voor de geplaagde coach van der Woerdt stond er dus veel op het spel. Veel supporters, van het eens zo vermaarde RBC, denken immers dat ze nog steeds boven alles en iedereen verheven staan, en daar mag vooral hun coach de vaak zure vruchten van plukken. Maar met een team dat louter bestaat uit “eilandjes” die van heinde en ver werden aangeworven, valt het niet mee om een goed  en hecht team op de been te brengen. Onze trainer kon vandaag zijn twee verdedigers Patrick en Eric niet inzetten. Ard was daarentegen weer wel paraat ! De eerste 11 van Peter waren :

Vincent – Joris – Michael – Jesper – Mauro – Marc – Gino – Ronald – Ard – Tobi – Roy

Evenals in de eerste wedstrijd bleek Grenswachters wat onder de indruk van oranje wit. Het resulteerde in wat geschutter in onze defensie, en al in de 2e minuut kon Mohammed el Moussaoui  profiteren. Hij kon de bal vrij inkoppen, en zijn team op 0-1 zetten. Het doelpunt werd gevierd alsof de Europacup gewonnen was ! Het zegt veel, zo niet alles over dit toch wel wat armetierige RBC, dat na de openingstreffer moest terugvallen op de lange bal, maar zelden nog écht gevaarlijk kon worden.

Grenswachters was zeker niet de mindere op het veld, en kon gewoon meevoetballen met de Roosendaalse Boys Combinatie. Echt grote kansen kwamen er evenwel niet, en met de 0-1 op het scorebord werd de rust aangevat.

foto2Amper terug op het veld trapte de aanvoerder van RBC, Lars de Voogd,  de bal keihard in het aangezicht van scheidsrechter Smits, die gelijk gestrekt ging. Na een minuut of 8 kon hij de wedstrijd terug hervatten, maar aan alles bleek dat z’n waarnemend vermogen behoorlijk was aangetast.  Hij floot voor de minste overtredingen, vergat vaak voordeel toe te kennen, zag een penalty over het hoofd, en kende een rode kaart niet toe aan Mathijssen, die uit pure frustratie Gino tegen de grond kegelde en hem op die manier een vrije doortocht naar het doel van Aarts belette.

Na ruim 20 minuten wisselde Peter Mauro voor Marino. Even later mocht Thom komen voor Ard. Groengeel ging nog iets aanvallender voetballen, met als logisch gevolg dat er wat meer ruimte in de achterhoede moest worden prijsgegeven. RBC kon hier eigenlijk geen gebruik van maken. Hun doelpogingen werden vakkundig gepareerd door Vinnie.

In de slotfase kwam Ronald nog naar de kant voor Raphaël, maar het mocht allemaal niet meer baten.  Het ontbrak Grenswachters wellicht ook aan een tikkeltje geluk, maar eerlijk is eerlijk, hele grote kansen werden niet afgedwongen vandaag. RBC dus periodekampioen en verzekerd van een plaatsje in de nacompetitie. Of zij met deze selectie echter iets te zoeken hebben in de 3e klasse is en blijft een grote vraag !