SVC 1 – GRENSWACHTERS 1
1 MAART  2015

Met een gehavende selectie vertrok Peter iets na het middaguur richting Standdaarbuiten. Daar wachtte immers de lastige uitwedstrijd tegen SVC. Om uiteenlopende redenen kon de trainer niet beschikken over Roy, Ard en Eric. Het puzzelen is hem evenwel niet vreemd, en een opstelling komt er altijd ! De volgende 11 kwamen derhalve aan de aftrap:

Vincent – Joris – Michael – Jesper – Tobi– Marc – Gino – Ronald – Raphaël –Patrick – Jordy

Op het kunstgras van SVC kwam de thuisploeg fel uit de startblokken. Aan niets was te zien dat Grenswachters 7 plaatsen hoger op de ranglijst staat dan hun tegenstander. De wind stond strak over het veld, en maakte het de spelers erg lastig om er een mooie pot van te maken. En als de échte passie dan ook nog even weg lijkt, ben je niet alleen tegen je tegenstander aan het spelen, maar ook nog eens tegen jezelf ! In de 20e minuut wordt er een bal slecht weggewerkt uit de verdediging. Ramon Troost is er namens SVC als de kippen bij om het buitenkansje te benutten. Een 1-0 verdiende voorsprong voor de gastheer !

Grenswachters kan hier maar weinig tegenover zetten. Morrend en met veel zuchten en steunen gaan de spelers na 45 minuten naar de kleedkamers. De ‘’preek’’ van de coach laat niet op zich wachten. Iedereen wordt nog eens op hun verantwoordelijkheden gewezen, en met hernieuwde moed komen dezelfde 11 weer naar buiten.

Groengeel is nu feller, en we zien ook de eerste kansjes komen. SVC weet na 10 minuten toch de score te verdubbelen. Na een ingooi komt de bal voor de voeten van Aron van Boxel. Met een werkelijk ongelooflijke mooie wreeftrap kogelt hij de bal vanaf 18 meter in de kruising. Een doelpunt om in te lijsten!

Eventjes lijken onze mannen aangeslagen, maar pakken ondanks deze domper de draad toch weer dapper op. Met een vloedgolf aan aanvallen weet het SVC ver terug te drukken in de verdediging. Slechts sporadisch komt de thuisploeg er nog uit met een vlijmscherpe counter. Onze verdediging geeft gelukkig nu niks meer cadeau.  Michael en Jordy worden gewisseld voor respectievelijk Mauro en Marino. De druk wordt nog verder opgevoerd. Joris schuift heel regelmatig mee in, en mede dankzij zijn impuls wordt de aanvalsdrift nog feller. De krakende verdediging, onder leiding van de sterk keepende Geoffrey Verschuren,  geeft vooralsnog geen krimp. In de toegevoegde tijd is het dan uiteindelijk toch Marino die de 1-2 aan kan tekenen. Na een mooie actie van Joris krijgt de A junior de bal panklaar en Verschuren is voor de eerste keer geklopt.

foto2

De spelers en supporters van de blauw witten uit Standdaarbuiten snakken naar het einde van de wedstrijd. Maar de prima scheidsrechter trekt, terecht, nog wat tijd bij. Er volgt nog maar eens een corner. Marc laat de bal indraaien, en Gino knikt de bal prachtig binnen. De dik en dik verdiende gelijkmaker is een feit.foto3

Grenswachters kan terugkijken op een wedstrijd met 2 gezichten. Een eerste helft waaraan veel te slap werd begonnen. En dan zie je hoe moeilijk het jezelf kunt maken. Het 2e bedrijf was, zeker qua inzet, een stuk beter, waardoor er nog een punt mee naar Putte gaat. Het feit dat de koppies niet gingen hangen na de 2-0 is een compliment waard !

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Noordhoek. Uit werd er een 3-2 nederlaag geleden, dus er valt wat recht te zetten! Met de les van deze zondag weten onze mannen dat ‘’makkelijke potjes’’ in de 4e klasse echt niet bestaan !