GRENSWACHTERS 1 – STEENBERGEN 1
22 FEBRUARI  2015

Het was alweer vier weken geleden dat Grenswachters 1 in competitieverband mocht aantreden. Niemand minder dan koploper Steenbergen is vandaag te gast op de Buizerd. Traditiegetrouw een tegenstander die garant staat voor een fel potje, en dat zou ook deze zondag weer blijken. Coach Peter kon niet beschikken over Tobi en Patrick. Ook voor de Steenbergse trainer waren er wat personele problemen. Met name de geroutineerde Dennis van Schilt was een gemis op het middenveld van de blauwwitten. De basisopstelling van Grenswachters zag er als volgt uit:

Vincent – Joris – Michael – Jesper –Ard – Marc – Gino – Ronald – Mauro – Eric – Roy

Foto: Mark Koenraadt/vv Steenbergen

Foto: Mark Koenraadt/vv Steenbergen

De aanvangsfase is overduidelijk voor Steenbergen. De nodige omzettingen in het team, vanwege de afwezigen, bleek toch even wennen te zijn.  Na twee grote mogelijkheden voor de bezoekers, om de score te openen, komt Grenswachters er in de 10e minuut voor de eerste keer gevaarlijk uit. Keeper Hagens weet ternauwernood te redden. Uit de spelhervatting wordt Mike de Nijs gelanceerd en hij toont andermaal aan waarom hij verreweg de belangrijkste speler is bij dit Steenbergen. Dankzij een knappe actie speelt hij zich vrij en met een bekeken schuiver weet hij Vinnie te verschalken: 0-1. Het is alweer zijn 18e treffer van het seizoen. Voor Halsteren wellicht een maatje te licht, maar voor Steenbergen is de Nijs zijn gewicht in goud waard. Zonder hem zou de Steenbergse voetbalwereld er heel wat anders uit zien……

Foto: Mark Koenraadt/vv Steenbergen

Foto: Mark Koenraadt/vv Steenbergen

In de minuten die hierop volgen kraakt onze verdediging bij tijd en wijle, maar dankzij een te prijzen inzet van heel het elftal, kan Steenbergen niet verder uitlopen. Sterker nog…., net voor het half uur zien we een fantastische rush van Gino. De verdediging van Steenbergen, zeker niet de sterkste kant van het elftal, splijt open en onze spits weet met z’n linker de stand gelijk te trekken: 1-1.

Uit dit doelpunt wordt de nodige moed geput, en het spel komt voor rust al iets meer in evenwicht.

Na rust zien we nog heel even een zelfde spelbeeld. Steenbergen valt aan, en Grenswachters is aangewezen op tegenhouden en counteren. En toch is het wederom groen-geel dat de eerste echte grote kans krijgt in de 2e helft. Op z’n ‘Ronalds’ weet onze jonge spits zijn tegenstander zoek te spelen. Vanaf de achterlijn geeft hij de bal panklaar aan Gino. Waar iedereen  de treffer al telde wist keeper Martijn Hagens de bal toch nog uit het doel te houden.

En het scenario van de 1e helft herhaalde zich. Eén minuut na de reuzen kans voor Grenswachters was Steenbergen aan zet. Uit een corner blijft de bal een beetje ‘’hangen’’ in de zestien. En uit in de kluts krijgt Wouter Boot de bal voor z’n voet, en zonder na te denken schiet hij de bal nét naast de paal in het doel : 1-2.

Foto: Mark Koenraadt/vv Steenbergen

Foto: Mark Koenraadt/vv Steenbergen

Grenswachters heeft nog een half uur om de zaken recht te zetten, en begint meteen aan een offensief. Mauro komt vervolgens naar de kant voor Jordy om de aanvalslijn weer van verse impulsen te voorzien. De verhoudingen op het veld zijn nu volledig omgedraaid. Steenbergen wordt fel achteruit gedrukt, en het is nu de beurt aan ‘’de firma Boot & Hagens” om te laten zien wat ze kunnen. Twintig minuten voor tijd volgt er een vlijmscherpe counter van Steenbergen. Ard grijpt naar de noodrem en incasseert zijn 2e geel van de middag. Met het gezegde van Cruyff in gedachte : “een ijzere of een gouwe’’, wisselt Peter nog eens aanvallend. Een prima spelende Eric wordt naar de kant gehaald en Raphaël maakt zijn opwachting. En zelfs met 10 man weet Grenswachters het leven van Steenbergen heel moeilijk te maken. De blauwwitten graven zich helemaal in, en het 11-tal van Ernest is geen schim meer van de ploeg uit de aanvangsfase van dit duel. In de laatste minuten van de wedstrijd volgen er nog enkele grove overtredingen van Steenbergen kant. Ook voor keeper Hagens volgt nog geel wegens herhaaldelijk tijdrekken. Aan de stand verandert evenwel niets meer. En ietwat teleurgesteld gaan de groen-gelen richting de douches. Op basis van de 2e helft verdienden ze misschien ook wel iets meer, maar verliezen tegen de koploper met het kleinst mogelijke verschil is natuurlijk geen schande.

Na de wedstrijd was er in de kantine niet veel meer te bespeuren van grote teleurstelling. Als vanouds werden de spelers goed opgevangen door de vaste supporters, en werd hen weer moed ingesproken voor de wedstrijd van volgende week.

foto4foto5foto6

 

 

 

 

 

 

Meer mooie foto’s van de wedstrijd? Die vindt je hier!