SC GASTEL 1  – GRENSWACHTERS 1   

25 Januari  2015

Op deze kille zondagmiddag vertrekt de Putse karavaan naar Oud Gastel om daar de tweede helft van het seizoen aan te vangen. Op weg naar een geduchte tegenstander. Gastel staat op een keurige 2e plaats, en is zonder twijfel een van de sterkste teams uit onze klasse. Tel daar ook nog eens het thuis (kunstgras)voordeel bij op, en je weet op voorhand dat het een lastige middag gaat worden! Iedereen bij Grenswachters was de winterstop goed doorgekomen. Peter kon derhalve zijn keuze bepalen uit een volledige selectie. De volgende 11 namen kwamen aan de aftrap:

Vincent – Joris – Patrick – Jesper –Ard – Marc – Gino – Ronald – Raphaël – Tobi – Roy

Als om half 3 scheidsrechter Hendrik Jan de Graaff (foto) de wedstrijd in gang fluit zien we een heel fel Gastel, dat razendsnel druk zet op onze verdediging.  Het eerste half uur is het vrijwel eenrichtingsverkeer richting het doel van, wederom, een super Vinnie. Grenswachters weet zich echter staande te houden. Niet zonder slag of stoot, want Ard moest geel incasseren, en werd in de rust uit voorzorg vervangen door Eric. In de 31e minuut komen er toch een paar speldenprikken van groengeel. Met een sublieme steekpass wordt Ronald vrij voor de keeper gezet.

Hendrik Jan de Graaff

Hendrik Jan de Graaff

Scheidsrechter de Graaff wuift terecht de buitenspelvlag van Gastel weg, en Ronald komt oog in oog met de doelman van Gastel. Zijn afwerking is helaas onvoldoende. De stand blijft 0-0, en met deze stand gaan de heren naar de kleedkamers.

In de 2e helft lijkt Grenswachters weer een beetje gewend aan het kunstgras. Het gaat beter voetballen, en er komen ook kansen. Na exact 1 uur spelen is het toch Gastel dat de score kan openen. Na een scrimmage in de doelmond komt Luc de Jong er als sterkste uit. De topscorer van Gastel beloont zijn sterk optreden met de 1-0.

Vijf minuutjes later een corner van Marc die keurig wordt binnen gekopt door Ronald, en de stand is weer gelijk !   Peter brengt nog twee verse krachten in. Raphaël wordt naar de kant gehaald voor Mauro, en op de plaats van Ronald komt Jordy.

Benjamin Ronald

Benjamin Ronald

Er volgt een spannend laatste kwartier. Het spel tussen beide teams is nu volledig in evenwicht. Op een goeie 20 meter van de goal krijgt Roy een vrije trap te nemen.  De bal is hard en zuiver, maar wordt in eerste instantie gekeerd door doelman Coert Doomen (foto). Hij laat de bal echter los, en de  en de zojuist ingevallen Jordy is er als de kippen bij om de bal in het netje te laten ploffen : 1-2 !

Coert Doomen

Coert Doomen

Vervolgens breekt het  “kwartiertje van Hendrik Jan” aan ! De scheids die goed aan de wedstrijd begon, raakt wat onder de indruk van het iets grimmiger spel en neemt de ene na de andere dubieuze beslissing. Binnen een tijdsbestek van 7 minuten krijgen de heren van Gastel maar liefst 5 vrije trappen te nemen vanaf of iets buiten de 16. De laatste van die 5 blijkt fataal. De bal wordt door jubilaris Koen Moerland (speelde zijn 200e wedstrijd) snoeihard tegen de touwen geschoten. Zijn ‘’sprookje’’ lijkt compleet, en de woorden : ze leefden nog lang en gelukkig, waren bijna van toepassing !

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd trapt Vinnie de bal nog eens met een lange haal naar voor. Het kleinood  wordt ideaal verlengt door Jordy, die Gino alleen op Doomen laat gaan. Met het nodige venijn, dat hem werd ingefluisterd door een niet zo slimme supporter van Gastel, nam hij de bal op de slof, en tekende voor zijn 11e treffer van dit  seizoen. Tot groot verdriet van Gastel stonden zij aan het eind van de middag met lege handen, en gingen de drie punten mee naar Putte !foto2

Volgend weekend, indien de weersomstandigheden het toelaten, staat de thuiswedstrijd tegen RBC op het affiche. Wederom een mooie uitdaging voor onze jonge groep, die inmiddels 1e staat in de tweede periode. We hopen en vertrouwen op alle steun van de supporters !