GRENSWACHTERS 1 – N.S.V. 1
14  December  2014

De laatste wedstrijd voor de winterstop stond deze zondag op het programma. Thuis op de eigen ‘’Buizerd’’ kwamen de heren uit Nispen op bezoek. NSV, onder leiding van een ‘’oude bekende’’ Patrick Arnouts was aan een prima reeks bezig. De laatste 5 wedstrijden niet verloren, dus van een ‘’makkie’’ was deze middag zeker geen sprake ! Op de geblesseerde Patrick na, kon Peter beschikken over een fitte selectie. Zijn eerste 11 waren exact dezelfde namen als vorige week :

Vincent – Joris – Michael – Jesper –Ard – Marc – Gino – Ronald – Raphaël – Tobi – Roy

Ondanks de snerpende kou , de ‘’Santa run’’ én een feestje in Ossendrecht – waar nogal wat trouwe supporters acte de presence moesten geven, was het publiek  in grote getale gekomen naar deze boeiende wedstrijd. En helaas voor de afwezigen…..ze hebben wat gemist deze middag !

We zien in de aanvangsfase een heel fel Grenswachters, dat meteen laat zien dat ze de twee katers van de vorige weken willen wegspoelen. Er werd dan weliswaar niet verloren, maar de gelijk spelen tegen METO en Nieuw Borgvliet, voelden wel aan als puntverlies. Na 10 minuten stuurt Roy met een sublieme pas Ronald op rechts weg. Diens afgemeten voorzet komt bij Raphaël die geen seconde twijfelt, en de bal achter doelman

Alex van de Sande

Alex van de Sande

Alex van de Sande (foto)  van NSV deponeert. Hij was slechts 20 centimeter achter de lijn, maar de uitstekende leidsman Luc Martens had het doelpunt geconstateerd : 1-0 !

Enkele minuten later moet een, wederom, uitstekende Vinnie aan de bak. Even wat onoplettendheid in de defensie en de spits van NSV krijgt een opgelegde kans om de gelijkmaker te scoren. Hij vindt echter Vinnie (foto) op zijn pad die zijn doel schoon houdt!

Vinnie

Vinnie

Grenswachters blijft evenwel de bovenliggende partij, en er komen kansen om de score uit te breiden.  Tien minuten voor rust stoomt laatste man Joris (foto)  mee op, en met een briljante steekpass zet hij Gino vrij voor de keeper. Laatstgenoemde laat de Nispense goalie andermaal kansloos, en tekent voor de 2-0 ! NSV is even van het padje, en zien tot hun schrik Gino wederom alleen op hun doelman afgaan. Helaas is zijn afwerking dit keer niet feilloos. Kort voor rust nog een knappe aanval vanaf rechts. Jesper sprint mee op, en via een fraaie 1-2 haalt hij de achterlijn vanwaar hij Tobi bedient. Zijn inzet kan op het nippertje worden gekeerd, zodoende blijft de ruststand 2-0.

Joris

Joris

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld. Alhoewel NSV wel goed tegenstand biedt, weet Grenswachters zich steeds goed onder de druk uit te voetballen. We zien Roy weer als vanouds zijn mooie passes geven, waar hij ook zijn verdedigende taken niet schuwt ! Een kwartiertje na rust een vrije trap, rand zestien, voor NSV. Arno van Gastel  (foto) is de specialist en met een prachtige trap krult hij de bal over de muur in de kruising, en de aansluitingstreffer is een feit……..

Arno van Gastel

Arno van Gastel

De tegengoal brengt Grenswachters evenwel niet van de wijs, en de spelers pakken de draad weer op. Iets over de middenlijn krijgt Ronald de bal aangespeeld, en begint aan zijn solo dwars door de verdediging van NSV. Hij laat zich door niks of niemand tegenhouden en oog in oog met de doelman uit Nispen schuift hij de bal in de verre hoek. Een magistrale 3-1 van onze benjamin Ronald !

NSV is down, en Grenswachters zet nog eens aan voor de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Tobi wordt vervangen door Eric die zijn stek op het middenveld overneemt. Ook de prima spelende Raphaël mag naar de kant komen, en in diens plaats zien we Jordy verschijnen.

De keihard werkende Gino speelt zich mooi vrij op rechts, en geeft de bal hard over de grond voor. ‘’Man of the match’’ Ronald is er als de kippen bij, en met een ‘’echte spitsengoal’’ rammelt hij de bal tegen de touwen : 4-1 !!

Benjamin Ronald

Benjamin Ronald

Na 90 minuten fluit de pas 17-jarige scheidsrechter Luc Martens (foto)  voor de laatste keer. De jonge man uit Koudekerke zit in het talententraject van de KNVB, en op basis van wat wij deze wedstrijd gezien hebben komt hij er wel. Zowel spelers als leiding waren vol lof over de manier waarop hij op een soepele manier, maar toch met respect deze wedstrijd in de hand had.

Luc Martens

Luc Martens

Een mooie wedstrijd, waarin heel het team van Grenswachters prima presteerde. Niemand ondermaats, iedereen een dikke voldoende! De eerste competitiehelft zit er op. Met een mooi ‘’tussenrapport’’ kunnen de feestdagen tegemoet gezien worden. 25 punten uit 13 duels, het is de laatste jaren niet al te vaak meer voorgekomen. Chapeau voor dit nog altijd zeer jonge team!

Een klein feestje in de kantine was dan ook zeker op z’n plaats, en het was bijzonder leuk om te zien dat ook onze Nispense vrienden zich hier niet onbetuigd lieten !

Rest mij vanaf deze plaats iedereen fijne Kerstdagen en een geweldige uiteinde te wensen. We zien jullie graag terug op onze nieuwjaarsreceptie, op 3 januari rond de klok van 16.00 uur in onze kantine !Feest Stemming