GRENSWACHTERS 1 – NIEUW BORGVLIET 1
7  DECEMBER  2014

Op deze natte gure decemberzondag was Nieuw Borgvliet te gast op de Buizerd in Putte. Ondanks het slechte weer waren er toch heel wat trouwe supporters die zich veelal op de tribune hadden samengepakt. Nieuw Borgvliet, onder leiding van trainer Ronald Broos, presteerde tot op heden nog niet bijster goed in deze competitie. Met ‘’slechts’’ 2 winstpartijen staan ze in de onderste regionen van deze competitie. Een plaats onwaardig voor dit team ! Met de volgende 11 in de hoofdrol kwam Peter uit de kleedkamer:

Vincent – Joris – Michael – Jesper –Ard – Marc – Gino – Ronald – Raphaël – Tobi – Roy

De eerste balcontacten aan de kant van groengeel gaan erg moeizaam. Het tempo is veel te laag om het de tegenstander lastig te maken. Er gaat heel veel fout, en de eerste kansjes zijn dan ook voor Nieuw Borgvliet. Vinnie is gelukkig op z’n hoede, en voorkomt een vroege achterstand. Het vertoonde spel gaat van kwaad naar erger, en op de tribune schudt iedereen het hoofd. Hoe kan het toch dat dit team, dat dit seizoen geregeld prachtige staaltjes voetbal laat zien, er zo weinig van bakt deze middag?!

Tien minuten voor het sluiten van het eerste bedrijf wordt Tobi op rechts vrijgespeeld. Zijn voorzet wordt volledig verkeerd beoordeeld door Pieter Langenberg (foto).

Pieter Langebberg

Pieter Langebberg

In plaats van de bal door te koppen naar achter, kopt hij de bal tegen de touwen, en laat een  verbouwereerde Brian Verbruggen kansloos.  Een verlaat Sinterklaascadeautje dat door Grenswachters met 2 handen wordt aangepakt!

Even later wordt een regelrechte strafschop niet gegeven aan Grenswachters, door de erbarmelijk fluitende leidsman. Zijn manier van fluiten hoort helaas helemaal thuis bij het niveau van deze wedstrijd. Iets voor rust zien we andermaal een dwaling van de scheidsrechter. Net buiten de zestien ziet hij een overtreding van Jesper (foto), die niemand anders ziet…

Jesper

Jesper

Niet alleen onze rechtsback, die overigens zijn 100e officiële wedstrijd voor Grenswachters 1 speelt, maar ook de heren van Nieuw Borgvliet zijn verbaasd, maar de vrije trap is een feit. Finnian van Dijk staat achter het kanon, en met een heuse kanonskogel rammelt hij de bal achter Vinnie: 1-1.

Na rust zien we een iets beter Grenswachters. Er wordt geknokt voor de bal, en af en toe, maar zeker ook niet meer dan dat, zien we iets terug dat op voetbal lijkt. Er komen nu ook kansen om op voorsprong te komen. De voor Ronald ingevallen Jordy krijgt een prachtige mogelijkheid, maar ziet een prima Verbruggen (foto)  in de weg staan.

Verbruggen

Verbruggen

 

Ook Gino, ziet zijn inzet gestopt door de goalie van Nieuw Borgvliet, die in deze fase zijn team op de been houdt. Roy mag vervolgens een vrije trap nemen van 18 meter. Normaal gesproken een buitenkansje voor onze nummer 10. Maar hij zit totaal niet in de wedstrijd, en ziet ook deze bal meters over het doel vliegen.

Tien minuten voor tijd is er dan toch een lichtpuntje. Vanaf rechts is het Raphaël die met een afgemeten voorzet Gino bediend. Dit keer kan hij wel zijn schoen op de juiste manier tegen de bal zetten en is de voorsprong een feit : 2-1 !

Wedstrijd gauw uitspelen, en de drie punten in de tas is de hoop van iedereen die Grenswachters een warm hart toedraagt. In de allerlaatste minuut is er wederom, typerend voor deze wedstrijd, knullig balverlies op het middenveld. De defensie van Grenswachters, die hierdoor een bizar drukke middag had, kreeg wederom een vrije trap te incasseren. Vinnie stelt zijn muur op, en kiest zijn positie in het doel. ‘’Vrije trappen architect’’ Finnian van Dijk  ziet ergens toch een mogelijkheid en krult de bal op een magnifieke wijze in de rechterbovenhoek. Het gelijkspel voelt aan als een verlies, en zwaar teleurgesteld zoeken de groengelen de douches op.

Finnian van Dijk

Finnian van Dijk

Omdat RBC en ook Gastel averij opliepen dit weekend blijft Grenswachters, ondanks dit puntverlies, goed meedoen. Volgende week komen de heren van NSV uit Nispen op bezoek. En als ons vlaggenschip dit duel zou kunnen winnen kunnen ze terugkijken op een keurige eerste seizoenshelft. Teleurstelling mag er dan nu wel even zijn, maar dinsdag en donderdag weer goed trainen, en met een opgeheven hoofd aan de laatste 90 minuten beginnen van dit jaar ! Als iedereen doet wat ie moet doen, ook in de voorbereiding naar deze wedstrijd, kan het niet anders dan goed komen! Succes mannen, en kop omhoog !