METO 1  – GRENSWACHTERS 1
30 november  2014

Het eerste écht koude weekend van voetbalseizoen 14-15 was een feit. Het was aan de spelers van Meto en Grenswachters om het publiek warm te houden van de spanning ! Voor de coach van beide elftallen gold dat ze konden beschikken over een zo goed als fitte selectie. Bij Grenswachters is alleen Mauro nog geblesseerd, maar die gaat deze week met looptrainingen zijn seizoen hervatten. Op sportpark  Jac van Hoek staan, na een gedegen warming up, de volgende 11 namens groengeel aan de aftrap:

Vincent – Joris –  Ard – Jesper – Patrick – Marc –  Ronald – Gino – Tobi – Roy – Raphaël

Vinnie

Vinnie

De aanvangsfase is, zoals gebruikelijk de laatste weken, een beetje nerveus aan Grenswachterskant. Het onwennige kunstgras helpt hier vanzelfsprekend ook niet aan. Het is duidelijk te merken dat de thuisploeg hier toch een voordeel uit haalt. De eerste kansen zijn dan ook voor Meto, maar de ballen worden onschadelijk gemaakt door een uitstekende Vinnie.

Na 12 minuten moet Patrick zich met een nare hamstringblessure laten vervangen door Michael. Hopelijk valt het mee, maar de verwachtingen zijn dat we Patrick voor de winterstop niet meer zullen terug zien.

Grenswachters kruipt langzaam uit haar schulp en keeper Bram Konings wordt ook aan het werk gezet. Tot aan minuut 42 is het spel erg rommelig. Maar dan volgt er een sublieme aanval ‘’uit het boekje’’. De opzet begint van achteruit, en de Metospelers kunnen alleen maar toekijken. Het razendsnel  uitgevoerde ‘’trap-kaats-werk’’, wordt uiteindelijk afgerond door Raphaël,  die zijn eerste doelpunt in Grenswachtersdienst binnenprikt. De 0-1 net voor rust…..een gouden moment!

Rephael

Rephael

Even later wordt Grenswachters toch nog even in verlegenheid gebracht. Scheidsrechter van der Bemd ziet geen strafschop in een struikelende Hoendervangers in de zestienmeter, maar zijn beslissing had zomaar anders kunnen zijn…… Al met al staat Grenswachters niet onverdiend op een 0-1 voorsprong  bij rust.

Na de thee zien we een kwartier lang dat Grenswachters haar tegenstander alle hoeken van het veld laat zien. 4, 5 open kansen krijgt groengeel, maar op mirakelleuze wijze blijft METO overeind. Aanvoerder Donovan de Weert gaf na afloop toe dat het toen zomaar 0-4 of zelfs 0-5 had kunnen staan  ! Maar….. zoals zo vaak treedt  er dan de al oude voetbalwet in werking. Als je zelf de grote kansen niet afmaakt, doet de tegenstander dat wel ! In de 63e minuut krijgt METO een hoekschop. Geert Verstraeten, die de hele wedstrijd onschadelijk wordt gemaakt door Jesper, trapt de bal hard voor, en het projectiel wordt snoeihard op het hoofd genomen door Antoine Hoendervangers.  Voor Vinnie was er dit keer geen redden aan : 1-1. Na 330 minuten zonder tegentreffer moet hij nu helaas de bal weer uit het net halen.

In het vervolg van de wedstrijd laten de voorhoede en het middenveld het werk over aan de verdediging. Er wordt amper nog een kans gecreëerd, en METO ruikt bloed. Coach Remco Broos zet rechtsbuiten Ferdy Nooijens  in, om hun aanval nog meer snelheid te geven. De Grenswachtersverdediging kraakt, maar geeft geen krimp. Ze verdienen dan ook  echt een grote pluim, want dankzij hun werk blijft de eindstand 1-1. Alles overziend misschien wel een terechte stand, ondanks het feit dat kort na rust Grenswachters de wedstrijd al lang en breed in hun voordeel had kunnen, en zelfs had moeten beslissen!

Ferdy

Ferdy

Volgende week wacht de voorlaatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Nieuw Borgvliet is dan te gast op de Buizerd. Hopelijk krijgt Grenswachters de juiste spirit weer te pakken, en kan het blijven meedoen in de hoogste regionen van deze spannende competitie! Hopelijk ietsje minder koud dan voor al onze trouwe supporters !