GRENSWACHTERS 1 – LEPELSTRAATSE BOYS 1
23 november  2014

5 april jongstleden was de laatste thuis ontmoeting tegen Lepelstraatse Boys. Vandaag, amper 8 maanden later, staan er nog 8 dezelfde spelers in de basis van Grenswachters die toen, in een doldwaze wedstrijd, 5-5 gelijk speelden. Wat zou het op deze zonnige novembermiddag worden? Een fitte selectie voor Peter die de volgende 11 om 14.30 uur aan de aftrap wilde:

Vincent – Joris – Michael – Ard – Jesper – Patrick – Marc –  Ronald – Gino – Tobi – Roy

Het begin was allesbehalve hoopgevend. Lepelstraatse Boys heeft een spits  van allure, die het met name Ard heel lastig maakt. Na een mooie actie krijgt hij, Kevin de Jong,  zelfs de kans om de score te openen, maar de bal gaat rakelings over het doel.

Kevin De Jong

Kevin De Jong

Even later krijgt Gino een prachtige gelegenheid om zijn 8e van het seizoen te maken. De doelman van Lepelstraat weet ternauwernood redding te brengen.

Vanaf dat moment wordt het langs beide kanten erg rommelig. Grenswachters krijgt geen vat op de tegenstander, en het ontbreekt op alle fronten aan scherpte. Met de beginstand nog op het bord gaan de heren rusten. Tijdens dit kwartiertje van bezinning spreekt Peter zijn mannen weer moed in. “Probeer snel die 1e goal te maken, en ga vooral niet met Lepelstraat mee voetballen”, luidt de tekst van de coach!

En zijn woorden waren amper koud of groengeel voegde de daad bij het woord. De supporters die nog een 2e Jupke in de kantine hadden besteld waren te laat…..Na een fraaie voorzet vanaf rechts wordt de bal keurig terug gekopt door Ronald op de vrij staande Ard. Voor laatstgenoemde was het toen een koud kunstje om de bevrijdende 1-0 binnen te prikken!

Ronald

Ronald

Even later is het wederom Ronald die aan de basis staat van de verdubbeling van de score. Met een mooie steekpass zet hij Gino vrij voor de keeper, die dit keer feilloos de bal binnenschuift : 2-0 en Lepelstraat gaat door de knieën. Grenswachters kan naar hartenlust aanvallen, en er volgen nog een groot aantal mooie kansen. Michael komt naar de kant ten faveure van Raphaël die een prima invalbeurt maakt.

Gino

Gino

Het laatste kwartiertje is ‘’hét’’ kwartiertje van Roy. Met 3 hele fraaie treffers tilt hij de score naar een knappe eindzege van 5-0 ! Eerst op aangeven van Patrick,  en vervolgens na twee maal een assist van Gino, weet hij een heuse hattrick op zijn naam te zetten.

Eric maakt zijn debuut voor Grenswachters 1 en komt voor Patrick, en tot slot komt ook Jordy nog in de ploeg voor Ronald. Als om iets voor half 5 scheidsrechter Coskan voor de laatste keer zijn wangen bol fluit kan Grenswachters terug kijken op een mooie 2e helft. Volgende week staat de derby tegen Meto op het programma. Een wedstrijd op zich, waar de spelers zich moeiteloos voor zullen kunnen motiveren ! Spelen op het sportpark Jac van Hoek tegen de “tri-colores” uit Hoogerheide is en blijft altijd een uitdaging. En het zou wel weer eens een keertje leuk zijn om daar een uitzege te boeken! Succes mannen!

Patrick

Patrick