DOSKO VR2   – GRENSWACHTERS  VR1
16 November  2014

joost

Joost

Het 1e elftal van Grenswachters had een vrije zondag.  Uw schrijver van dienst reisde daarom eens af naar Bergen op Zoom alwaar de ‘’topper’’ DOSKO VR2 – Grenswachters VR1 op het programma stond. Beide teams waren dit seizoen na 7 duels nog puntloos, en bivakkeerden derhalve op de 10e en 11e stek van de ranglijst. Het was dan ook ‘’nu of nooit’’ volgens trainer Joost  en leidster Jolanda  voor ons nog zo prille damesteam.  Joost pakte uit met z’n sterkste opstelling, en gaf ze de opdracht mee niet te flauw te zijn in de duels, en er alles aan te doen om de eerste 3 punten mee naar Putte te nemen!

Jolanda

Jolanda

Het weer werkte niet echt mee op deze zondagmiddag. Als om 1 uur de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluitje blaast staat het flink te regenen. Toch heeft dat de massaal uit Putte meegereisde supporters niet weerhouden, om van deze wedstrijd getuige te zijn. Het aantal parapluutjes was echt gigantisch, en het moet voor de dames in het groen geel toch een aardige boost gegeven hebben!

En dit bleek ook wel ! Al na 10 minuten hebben Tamara  en Keshia  voor de eerste doelpunten namens Grenswachters gezorgd ! Een ongekende weelde voor onze dames, 0-2 voor !!

 

 

 

Keshia

Keshia

Tamara

Tamara

De dames van Dosko komen daarna beter in de wedstrijd. Mede omdat Keshia, al snel na haar mooie goal, vanwege een blessure naar de kant moet komen. Dosko komt daarna via een afstandsschot en een vrije trap terug op gelijke hoogte, 2-2.

Iedereen leek tevreden met deze ruststand, en keek al uit naar een warm kopje thee in de behaaglijke kleedkamer. Dit was echter buiten de uitblinkster van de wedstrijd Manon  gerekend. De keepster van Dosko ging in de fout, en Manon was er al de kippen bij om dit af te straffen. Met een harde schuiver deponeerde zij de bal in het uiterste hoekje van de goal. Een beter moment om de 2-3 binnen te schieten was er niet !

De 2 J’s (Joost en Jolanda) peperen hun dames in dat ze na rust zeker niet moeten inzakken, en door moeten gaan op de fanatieke manier zoals de 1e helft.

Toch zien we Dosko beter en beter in de wedstrijd komen. Voor  verdedigers Britt  en Yvette  is er steeds meer werk aan de winkel ! Ze moeten echt soms aan de noodrem trekken, maar de stand blijft voorlopig zoals ze is.

Manon

Manon

Ook voor rechtsback Renee is het soms flink aanpoten. Maar ze heeft de woorden van haar coach goed in haar oortjes geknoopt…… niet te flauw zijn vandaag ,en met alles wat we hebben de strijd aan gaan. Een kwartiertje voor het einde van de wedstrijd neemt ze de woorden wel erg letterlijk. Na een overtreding op haar denkt ze niet al te lang na. En het is misschien maar goed dat haar linkse directe haar doel mist…… Scheids ook niks gezien, dus lekker doorvoetballen !

Britt

Britt

Yvette

Yvette

De druk op het doel van onze keepster wordt nu wel erg groot. Voor Joost is het sein daar om te wisselen. De nog half geblesseerde Keshia wordt toch nog maar eens verzocht om het veld te betreden. En haar rentree biedt meteen uitkomst. Na een prachtige steekpass op de goed mee opgekomen Femmy twijfelt laatst genoemde geen seconde. En zoals deze schrijver zich nog goed kan herinneren uit vroeger tijden, rammelt ze als vanouds de bal hard en hoog in het doel van de tegenstander : 2-4, Dosko knock-out, en de punten mee naar Putte !

Het feestje in de Snooker om deze dik verdiende overwinning te vieren duurde nog lang,  trainer Joost weet inmiddels dat winnen ook centjes kan kosten ! J

Keepster

Femmy

Femmy