HSC ’28  1  – Grenswachters 1
9 november 2014

Speelronde nummer 9 was het op deze 9e november alweer. HSC’28  was vandaag de tegenstander van Grenswachters 1. Aan de laatste twee edities, van dit treffen in Heerle, werden weinig leuke herinneringen bewaard. En ook thuis was het de laatste seizoenen altijd behoorlijk lastig om de heren uit dit pittoreske dorpje nabij Wouw te verslaan! Kortom, er stond weer een pittig middagje op het programma voor de heren in groen geel! Zij die vanaf acquit mochten aantreden waren dezelfde 11 die vorige week DIOZ wisten te verschalken:

Vincent – Joris – Ard – Michael – Patrick – Jesper – Marc – Roy – Tobi – Ronald – Gino.

Na het vertrek van aanvoerder en laatste man Jeroen Augustijn is het voor HSC’28 nog zoeken naar de juiste vorm. Er werd wel 3 keer gewonnen, onder andere in en tegen Noordhoek, en dat doe je daar niet zomaar! Daar weten we zelf inmiddels alles van…..

In de beginfase heeft Grenswachters de wind flink tegen. HSC’28 begint zeker zo fel aan de wedstrijd, en de eerste speldenprikken worden dan ook uitgedeeld door de Herelaars ! Met de wind in de zeilen kan keeper de Bont vrij eenvoudig zijn spitsen bereiken. Helaas voor HSC liggen de tijden van goalgetters als Barry Perk en Pascal Mies alweer even achter ons. De kansjes zijn vooralsnog niet besteed aan ‘’de 2 H’s’’ van Heerle….Hopmans  en Huijps.

Huijps

Huijps

Hopmans

Hopmans

Na twintig minuten komt de partij meer in evenwicht. Op het middenveld krijgen onze jongens iets meer grip, en er ontstaan ook twee levensgrote kansen. De bal van Ronald wordt op het allerlaatste moment nog net van de lijn gehaald en Roy ziet zijn inzet nog net gekeerd door de Herelse doelman.

Net voor rust komt er wat elektriciteit in het team van Grenswachters. Enkele spelers laten zien en horen dat het ze menens is, en dat er gestreden moet worden voor de winst!

Na de thee, waarin de meeste haren weer glad gestreken worden, zien we een compleet ander Grenswachters in het veld staan. Er wordt goed gecombineerd, en aan alles voel je dat de eerste treffer niet ver meer weg is. Een op het oog niet zo lastig schot glipt door de handen van doelman de Bont, en hieruit volgt een corner. Marc krult de bal voor en van dichtbij weet Roy er zijn hoofd tegen te zetten. Snoeihard kopt hij de bal tegen de touwen : 0-1 !

Roy

Roy

 

HSC keeper Sony de Bont heeft duidelijk zijn dagje niet. Want kort na de 0-1 staat hij opnieuw aan de basis van de 2e treffer van de middag. Bij een terugspeelbal is Gino  hem veel te snel af, en die weet met een afgemeten voorzetje zijn maatje Tobi te bereiken. Voor laatstgenoemde was het nog maar een klein kunstje om de bal in het lege doel te deponeren: 0-2 ! En wat kan een scorebord toch mooi zijn als je uitspeelt, en er prijkt 0-2 op !

Sony de Bont

Sony de Bont

HSC oogt knock-out, en Grenswachters komt beter en beter in haar spel. Halverwege de 2e helft wordt Ronald vervangen voor Leroy, en iets voor tijd maakt Raphaël zijn opwachting in de plaats van Tobi.

Er volgen nog vele mooie aanvallen, en ook levensgrote kansen om de score uit te breiden. We zullen maar zeggen dat het  kruit bewaard werd voor volgende wedstrijden…..

Als om iets voor half 5 de uitstekende scheidsrechter van de middag voor het einde van de wedstrijd fluit, is er niemand in Heerle die tegen deze knappe overwinning iets af te dingen heeft. Eindelijk werd er weer eens gewonnen op Harella !

 

 

Volgend weekend is ons 1e elfal vrij. Daarna, op 23 november komt Lepelstraatse Boys op bezoek naar Putte. Het geplaagde team uit Klutsdorp mag dan wel onderaan staan in de stand, maar dat is nog zeker geen reden om van een ‘’makkie’’ te mogen spreken! Ook de voorgaande jaren was Lepelstraat een zogenaamd zekerheidje voor 3 punten. Niets was evenwel minder waar !

Tobi

Tobi

In 2013 werd er op de Buizerd kansloos verloren, en ook vorig seizoen moesten er 5 doelpunten aan te pas komen om slechts gelijk te spelen! Tien doelpunten tegen in de laatste twee thuiswedstrijden tegen Lepelstraatse Boys…. Wie er dan nog durft te spreken van onderschatting mag het aan iemand van Steenbergen gaan vertellen!

Zij verloren nog maar één keer dit seizoen………..Inderdaad…..tegen Lepelstraatse Boys !!!