Grenswachters 1 – DIOZ 1
2 november 20014

Na het debacle van vorig weekend kunnen de mannen van Grenswachters 1 vandaag iets rechtzetten. Bezoeker dit keer is DIOZ uit de Zegge. Vorig seizoen kon hier met veel pijn en moeite 1 puntje van gewonnen worden. Thuis een verliespartij, en in de Zegge een schamel gelijkspel. Ook nu weer stond DIOZ boven groengeel, dus een eenvoudig potje lag niet in de lijn der verwachtingen. Omdat Hallil door zijn werkgever terug naar Slovenië werd geroepen kon er geen beroep gedaan worden op de boomlange spits. Het goede nieuws echter kwam uit de Sint Dionysiusstraat. Tobi was weer van de partij en kon in de basis starten! Die basis zag er alsvolgt uit:

Vincent – Joris – Ard – Michael – Patrick – Jesper – Marc – Roy – Tobi – Ronald – Gino.

Bij DIOZ ook personele problemen. Hun topscorer Roland van Hooff kampt met een hamstring blessure en ook op de ervaren middenvelder Ted Janssens kon geen beroep worden gedaan. De bank van trainer Hans Heeren bestond volledig uit A junioren !

Om half 3 zet scheidsrechter Dekkers de wedstrijd in gang. Peter heeft de boodschap meegegeven om niet in dezelfde val te trappen als vorige week…  “tracht te blijven voetballen, en zet zoveel mogelijk druk op de verdediging van DIOZ”.  Oogstrelend was het allemaal niet de eerste helft, maar dit was aan beide kanten zo. De beste kansen waren echter voor Grenswachters. In de 10e minuut zet aanvoerder Marc, met een prachtige steekpass, Jesper alleen voor de keeper. Zijn inzet is jammer genoeg niet hard genoeg en de doelman krijgt de kans om de bal te pareren. Even later zien we dat  Tobi een tweede goede mogelijkheid krijgt om de score te openen. DIOZ kruipt voor de tweede keer door het oog van de naald!

5 minuten voor tijd is er dan toch onze goalgetter Gino die 6e van het seizoen kan maken. Het was geen beauty, maar hij telde evengoed ! Nog geen minuut later krijgt DIOZ een vrije trap rand zestienmetergebied. Een uitstekende Vinnie moet zich volledig strekken om de kanonskogel onschadelijk te maken. Ruststand derhalve : 1-0.

Na rust moet Peter zich aan de kant nog even schor schreeuwen. De eerste minuten na de thee zijn onrustig, en DIOZ dreigt grip te krijgen op de wedstrijd. De opleving aan Zegge kant duurde echter niet lang. Zeker nadat Roy Belde voor de 2-0 had gezorgd is het verzet gebroken en kan Grenswachters de wedstrijd uitvoetballen. Leroy wordt ingebracht voor Ronald, en even later komt Patrick naar de kant die zijn plaats afstaat aan A-junior Thom.

Grenswachters krijgt weinig tegenstand meer, en kan via Gino en Roy uitlopen naar een knappe 4-0 zege ! Een prima teamprestatie en zoals Marc het meteen na de wedstrijd treffend verwoorde : ‘’de bittere nasmaak van vorig weekend is weggespoeld’’ !

Volgende zondag staat de immer lastige uitwedstrijd tegen HSC’28 op het affiche. De laatste twee jaargangen werd hier verloren met respectievelijk 2-1 en 3-1. Hoog tijd om hier eens een keer verandering in aan te brengen, en wel in de positieve zin ! Afspraak aanstaande zondag om half 3 op sportpark Harella, voor diegene die Grenswachters 1 een warm hart toedragen!