Noordhoek 1 – Grenswachters 1
26 oktober 2014

Op deze laatste zondag van oktober vertrekt  het 1e naar Noordhoek. Een klein dorpje gelegen tussen Klundert en Fijnaart, met een dikke 1000 inwoners.  Op sportpark “de Zwingelkooi”  (een verwijzing naar de verbouwing van vlas waar Noordhoek in de vorige eeuwen bekend om stond) hebben de Noordhoekers het goed voor elkaar. Keurige kantine en moderne kleedkamers ! De gemeente Moerdijk zorgt goed voor haar verenigingen! Bij groen geel zien we nog altijd wat dienaars in de ziekenboeg. Met name de middenvelders Tobi en Mauro zijn niet inzetbaar. Peter moet zijn elftal wat aanpassen, en komt uiteindelijk met de volgende 11 naar buiten:

Vincent – Joris – Ard – Michael – Patrick – Jesper – Marc – Roy – Leroy – Ronald – Gino

In de tweede minuut al komt Noordhoek er gevaarlijk uit. Rechtsbuiten Jordy van Geel krijgt veel ruimte en zijn voorzet kan maar ternauwernood onschadelijk gemaakt worden.  De tactiek van trainer Edwin Nieuwlaat is meteen duidelijk. Lange ballen vanachter uit op de twee spitsen, en voor de rest niet teveel poespas. Grenswachters heeft het hier moeilijk mee, en gaat al snel in het spelletje mee van de tegenstander. Middenvelders laten zich niet genoeg zien, en worden overgeslagen, dus krijgen we een spelbeeld dat veel weg heeft van het befaamde ‘’hotsenknotsenbegoniavoetbal’’. Het veld van Noordhoek doet er ook al geen goed aan. Waar terreinknecht Musters bekend staat om zijn precisie, laat hij jammer genoeg hier toch een steekje vallen….. Je zou er zo een champignonkwekerij op kunnen zetten!

In de 30e minuut zien we een diepe bal van Roy die volledig verkeerd wordt ingeschat door reservedoelman Hendrikx. Gino ziet zijn kans schoon en met de punt van zijn schoen lepelt hij de bal achter de verbouwereerde goalie: 0-1 !

Na de 0-1 wordt de sfeer op maar zeker ook naast het veld grimmiger. Spelers zoeken het randje op, en de scheids kan soms niet anders dan de gele prent tevoorschijn te halen. Tijd om na 45 minuten even de rust van de kleedkamer op te zoeken!

In de rust wordt er nog eens gehamerd op het feit dat we niet moeten blijven spelen met de lange bal. Voetballen wordt er gepredikt !! En eventjes lijkt dit ook te lukken. Er wordt getracht te combineren, en dat leidt meteen tot een keurige aanval waar Ronald oog in oog komt met de keeper. Hij besluit echter de bal nog af te geven aan Gino, die er geen chocola meer van kan maken. Kans om zeep! Noordhoek put hier moed uit, en kiest met veel opportunisme, en gesteund door een felle aanhang aan de kant, de aanval. Grenswachters bezwijkt uiteindelijk onder de hevige druk. Eerst is het Jordy van Geel en een minuut later zijn collega in de voorhoede, Roy Gabriëls, die de achterstand in een voorsprong doen veranderen.

Groen-geel is het even volledig kwijt. Teveel ballen worden te makkelijk ingeleverd bij Noordhoek dat naar hartenlust kan blijven aanvallen. Peter probeert wat ie kan, en vervangt Leroy wordt voor Halil. En een kwartier voor tijd komt Jesper naar de kant voor Nick. Het spelbeeld wordt er niet anders door. Noordhoek blijft de bovenliggende partij. Tien minuten voor tijd is daar dan toch weer vanuit het niets een kans voor Gino. Hij is net iets eerder bij een diepe bal dan de uitgekomen doelman van Noordhoek, en met een schuiver weet hij de bal in het netje te deponeren : 2-2 !

Iedereen tevreden met dit resultaat , wedstrijdje uitspelen denk je dan. Wat er in de laatste minuut van dit duel gebeurd is bijna met geen pen te beschrijven. Een speler van Noordhoek blijft geblesseerd op de grond liggen, en een medespeler trapt de bal buiten. De ingooi is voor Grenswachters, en de fatsoensnorm binnen onze sport geeft dan aan dat de bal terug gaat naar de tegenstander. Normaliter krijg je dan een applausje, en het spel wordt weer vrolijk verder gezet. Dit scenario volgend had voor iedereen en alles naar tevredenheid kunnen worden uitgevoerd. KUNNEN WORDEN !!! Want wat zien we in deze allerlaatste minuut van de wedstrijd ? Nick neemt de bal aan na de ingooi, en gaat vrolijk dribbelend richting het doel van Noordhoek.  Voor iedereen goed en wel in de gaten heeft wat er gebeurd, is er een verdediger van Noordhoek die Nick een halt toeroept. De bal krijgt meteen een harde trap naar voren en wordt opgepikt door Roy Gabriëls. Met alles wat hij aan geldingsdrang in zich heeft knalt hij de bal op doel. In eerste instantie weet Vinnie de bal nog te keren, maar in de rebound schiet Gabriëls de bal snoeihard tegen de touwen : 3-2 !! Weg punt, maar vooral weg waardigheidsgevoel. Uren na de wedstrijd, op de Zwingelkooi zijn de lampen allemaal al lang uit dan, zit trainer Peter met een aantal van zijn discipelen nog altijd hoofdschuddend en vol ongeloof voor zich uit te staren. Al veel meegemaakt, maar dit……..nee, dit nog nooit….en hopelijk maken we dit ook nooit meer mee !

Aanstaande zondag komt DIOZ op bezoek. Een ploeg met nagenoeg dezelfde speelwijze als de heren uit Noordhoek. Hopelijk weet Grenswachters nu wel het antwoord te vinden op deze tactiek, en kan het de punten in Putte houden! Het 1e elftal kan alle steun van haar supporters weer hard gebruiken, dus wees er bij !