Grenswachters 1 – Hoeven  1   (Beker)
19 oktober 2014

Op deze zondag van koekloten was Hoeven te gast op ons sportpark, voor een heus bekerduel. Beide teams hadden op voorhand hetzelfde idee aangaande de opstellingen. De licht geblesseerden aan de kant, en alleen de fitte spelers opstellen. Peter kwam derhalve met de volgende 11 namen:

Stijn – Joris – Ard – Michael – Patrick – Jesper – Marc – Tim – Leroy – Ronald – Mauro.

Als om iets over half 3 het eerste fluitsignaal klinkt, zien we twee teams die er het beste van willen maken. Grenswachters probeert hoog druk te zetten, en de verdedigers van Hoeven de opbouw lastig te maken. Al na 5 minuten komt Mauro – na een duel –  lelijk terecht. Zijn knie zwelt snel op, en verder spelen is niet mogelijk. Hopelijk valt de schade mee, want de ziekenboeg hoeft niet nog verder te groeien! Marino is zijn vervanger.

Na 20 minuten is er een aardige aanval aan de rechterkant. Leroy dribbelt zich vrij, en besluit de bal vanuit een lastige hoe op doel te trappen. De keeper weet te redden…..Wellicht had een andere keuze beter geweest….. Even later enkele schoten op het doel van Hoeven, waarvan de beste van Ronald was. Helaas spat de bal uiteen op de lat. Hoeven laat zich daarna wat nadrukkelijker zien. Ook zij zien een inzet van hun spits op de paal belanden.

JeanMarieFrerichs

Jean Marie Frerichs

In de 35e minuut komt Hoeven op een 0-1 voorsprong. Jean Marie Frerichs  speelt zich

 

 

 

vrij en met een droge schuiver weet hij Stijn te verschalken. Met deze stand gaan beide teams naar de thee.

In de 2e helft zien we Thom de plaats innemen van Patrick en even later komt Julian voor Leroy. Op dat moment staan er 4 zeventienjarigen en 1 vijftienjarige in de hoofdmacht van Grenswachters 1….

En dan is het juist zo zuur, dat de meest geroutineerde speler van het elftal een kwartier voor tijd een speler van Hoeven totaal over het hoofd ziet. Een terugspeelbal, zonder dat je eerst goed gekeken hebt, blijft gevaarlijk, en toch zeker als je te maken hebt met een spits alla Jim Fransen.  Met dit uitzonderlijke geschenk weet laatstgenoemde wel raad, en weet simpel de 0-2 aan te tekenen. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Maar niets was minder waar ! Michael Dankers  schuift mee in, en na een mooie een-twee, schuift hij luttele minuten later de 1-2 achter doelman Arjan Lauwerijssen.

ArjanLauwerijssen

Arjan Lauwerijssen

Nog een leuke 15 minuten te gaan, maar beide teams weten niet meer tot scoren te komen. Scheidsrechter Hoeks, die in deze sportieve strijd niemand de kaart toonde, vond het om half 5 welletjes, en floot einde wedstrijd.

Beide trainers konden zich vinden in de einduitslag, en Grenswachters kon terug kijken op een aardige wedstrijd. Hopelijk geeft het groen-geel weer genoeg vertrouwen om aanstaande zondag naar Noordhoek te reizen. Hier wacht de huidige nummer 7 van de ranglijst.

 

Met overtuigende overwinningen tegen teams als Nieuw Borgvliet (3-6), Meto (0-2) en Lepelstraat (7-1 !) is dit geen tegenstander om te onderschatten ! In de bekerronde seizoen 2012-2013 werd hier met 1-1 gelijk gespeeld, dus Grenswachters weet wat hen te wachten staat !

Michael Dankers

Michael Dankers