Grenswachters 1 – SVC  1
12 oktober 2014

Vorig jaar werd de wedstrijd op de zondag met Putse kermis nog afgelast vanwege overvloedige regen…. Hoe anders is het dit jaar ?! Prachtig najaarsweer en volop zon ! Voor de kermis leuk, maar zeker ook voor de Grenswachterssupporters die om half 3 present zijn op de Buizerd. Coach Peter heeft wat puzzelwerk moeten verrichten, in verband met de blessures van met name Gino en Tobi. Hij verkiest uiteindelijk de volgende 11 in de basis:

Vincent – Joris – Ard – Michael – Patrick – Jesper – Marc – Roy – Leroy – Ronald – Mauro.

De opdracht van de coach is vanaf begin af aan helder en duidelijk. Vroeg storen in de opbouw van de heren uit Standdaarbuiten, als het ware het scenario van de thuiswedstrijd tegen Gastel. Het harde werken levert in de beginfase nog weinig op, maar groen geel is duidelijk de bovenliggende partij.

In de 30e minuut krijgt Roy de kans om vanaf 20 meter uit te halen. Zijn bekeken schot krijgt niet het gewenste resultaat, maar uit de rebound weet de mee ingeschoven Joris de score te openen.  En met het hoofd nog wel ! De terechte 1-0 is een feit.Scheidsrechter-faki-saritas

De scheidsrechter van dienst is een bekende. Faki Saritas (zie foto)  is echter niet in z’n beste vorm.

De normaliter prima leidsman ziet twee keer een 100% strafschop over het hoofd. Een eerste maal wordt Marc tegen de grond gewerkt, en even nadien wordt Jesper, oog in oog met de SVC doelman, foutief gestopt. Beide gevalletjes wimpelt de scheids weg, en derhalve blijft de ruststand 1-0.

In de 2e helft lijkt het of Grenswachters even wat gas terug neemt. Het kan natuurlijk ook liggen aan het betere spel van SVC, dat iets feller en nadrukkelijker de aanval zoekt. Na een kwartiertje wordt een lange bal van Patrick doorgekopt door Mauro. Ronald neemt het kleinood over, en verschalkt voor de tweede maal doelman Verschuuren.

Door deze 2-0 is het verzet van SVC gebroken. Onze verdedigers komen bijna niet meer in de problemen, en we zien een redelijk vrijuit voetballend Grenswachters. Marino neemt de plaats in van een moegestreden Leroy die gestreden heeft voor wat hij waard was !

Tien minuten voor tijd wordt de eindstand op het bord gezet. Een corner van Marc wordt –tegendraads –  in de verre hoek gekopt door Mauro. Een keurige 3-0 !

Andermaal was er een prima prestatie te vermelden voor Ard. Onze voorstopper wist z’n man 90 minuten onzichtbaar te maken, en dat mag ook wel eens gezegd worden. “Volhouders kunnen winnaars worden…..opgevers verliezen altijd !” Een gezegde dat voor Ard zeker van toepassing is!

GRW1-Ard

Aanstaand weekend staat het bekerduel tegen Hoeven op het programma. Op het moment van schrijven van dit epistel, voorspellen de dames en heren van het KNMI wederom een prachtige dag.… Gaat het ook voor groen geel weer een prachtige dag worden? Het zou een mooie stunt zijn tegen de huidige nummer 2 van de 3e klasse A !