Steenbergen 1 – Grenswachters 1
5 oktober 2014

Na de collectieve off-day van vorige week stond vandaag het uitduel in en tegen Steenbergen op het programma. Steenbergen, stoere koploper, was nog zonder puntverlies, dus het beloofde op voorhand een lastige wedstrijd te worden. Te meer omdat Gino nog steeds geblesseerd was, en niet inzetbaar was. Desondanks bleef Peter bij zijn originele strijdplan, en  noemde de volgende 11 namen op voor aanvang van de match:

Vincent – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Hallil – Tobi – Ronald – Mauro.

Als scheidsrechter Machielse uit Sint Willebrord om 14.30 uur de wedstrijd in gang fluit, tikt Grenswachters de bal rond. Vijf, zes balcontacten, en de zevende – een veel te nonchalante inspeelpass –  leidt een fatale counter in. Eén van de twee razendsnelle spitsen van Steenbergen wordt aangespeeld, en Mike de Nijs schuift de bal onder Vinnie het doel in. Na amper 1 minuut spelen geeft het scorebord al  1-0 aan.

Nog geen minuut later een breedte pass in onze verdediging die niet goed aankomt, en nu is het Thom Luijks die met de bal aan de haal gaat. Ditmaal is Vinnie wel onze reddende engel, anders was het al heel snel ‘’boeken toe’’ geweest ! Amper van deze schrik bekomen, staat 2 minuten later de lat een verdubbeling van de score in de weg. Een bizar eerste kwartier, dat voor Tobi heel naar eindigde. In een kopduel met Dennis van Schilt komt onze middenvelder heel vervelend op zijn rug terecht. Het is altijd een heel naar gegeven als de ambulance een voetbalveld komt opgereden. Maar dit keer ging het niet anders. Tobi werd naar het ziekenhuis gebracht, alwaar de eerste berichten min of meer geruststellend waren: geen letsel aan de wervels, maar een gekneusde spier. In elk geval een erg pijnlijke aangelegenheid, en we wensen Tobi vanaf deze plaats een spoedig herstel toe!

Michael is de vervanger van Tobi, die de positie van Jesper overneemt. Laatstgenoemde schuift dan een linie door. Beide teams lijken in eerste instantie wat aangeslagen door het voorval met Tobi. Grenswachters pakt de draad weer op en begint nu ook de duels te winnen. Er wordt nu geknokt voor elke spriet gras, en dat leidt er toe dat onze verdedigers iets minder onder druk komen te staan. Na ruim een half uur spelen wordt er een vrije trap, rand zestien meter, toegekend aan groen-geel. Op een fenomenale manier krult Roy de bal over de muur in de kruising. Hij laat de toch prima doelman van Steenbergen, Martijn Hagens, het nakijken.  De 1-1 is een feit en met deze gelijke stand gaan we de rust in.

Het tweede hoofdstuk van deze wedstrijd begint totaal anders als het eerste. Steenbergen wordt achteruit gedrukt, en we noteren een paar grote kansen voor Grenswachters. Helaas werden deze kansen niet verzilverd. Na ruim een uur spelen wordt Julian in de ploeg gebracht voor de moegestreden Mauro, die een verdienstelijke wedstrijd speelde.

De laatste 25 minuten is het woord weer aan Steenbergen. Met kunst- en vliegwerk, maar vooral door uitstekend keeperswerk, wordt het gelijkspel verdedigd. En met succes ! Als één team, hardwerkend én met passie, wordt er een punt uit de brand gesleept bij de koploper. Op zich al een felicitatie waard. Voor de goede orde willen we ook nog even vermelden dat in de slotfase Thom nog in het team komt voor Hallil.

Volgende week komt SVC uit Standdaarbuiten op bezoek. Dit team staat 1 punt boven Grenswachters. Wordt het een zondag om met opgeheven hoofd de kermis te gaan vieren ?! Om met de woorden van trainer Peter te besluiten : ‘’het zou mooi zijn’’ ! J

Misschien nog leuk om te vermelden dat op de website van voetbalvereniging Steenbergen een mooie fotoreportage staat van de wedstrijd.  Link klikken : http://vvsteenbergen.nl/wedstrijdfotos/nggallery/wedstrijdfotos/v-v-steenbergen-1-grenswachters-1