Grenswachters 1 – ODIO 1   28 september 2014

Na de mooie en verdiende overwinning op RBC stond vandaag dé derby tegen ODIO op het affiche. De zon liet zich wederom van haar beste kant zien, en dat had heel wat mensen doen besluiten naar deze kraker te komen kijken. Voor coach Peter hingen er evenwel  wat wolkjes in de lucht. Bjorn had zich afgemeld, en Gino kon niet okseltjes fit aan de wedstrijd beginnen. Onze verzorger Fred deed echter wat ie kon, en na de warming up besloot Gino toch te starten. De opstelling van Grenswachters zag er derhalve als volgt uit:

Vincent – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Gino – Tobi – Ronald – Mauro.

Het eerste kwartier zagen we twee hypernerveuze teams in het veld staan. De scheidsrechter van dienst gaf al snel aan niet te veel gekheid te dulden. Voor een heel licht vergrijp werd in de 5e minuut van de wedstrijd een ODIO speler al op de bon geslingerd. Het kwam het derby-gevoel, waarin vaak harde, maar sportieve onderlinge duels uitgevochten worden, niet ten goede. Spelers bleven, wellicht ongewild, toch op hun hoede voor het ontvangen van meer gele prenten….

Al na 10 minuten moest Gino zich laten vervangen. Zijn blessure bleek toch te ernstig om verantwoord door te voetballen. Zijn opvallende vervanger was  Marino !

De eerste helft ontwikkelde zich als een weinig tot nietszeggende. Het spel van beide ploegen leek meer te gaan om kansen van de tegenstander te ontnemen, dan er zelf te creëren. Pas in de 45e minuut was de eerste échte kans van de wedstrijd. Mauro kreeg vanaf 16 meter een mooie schietkans, maar de doelman van ODIO wist zijn inzet knap te pareren.

In het 2e bedrijf (Hallil is dan in de ploeg gekomen voor Mauro) leek de wedstrijd iets te kantelen in het voordeel van de mannen uit Ossendrecht. Grote kansen dienden zich nog niet aan, maar er ontstond zeker een licht veldoverwicht voor de heren in groen-wit. Grenswachters had in de eerste 3 wedstrijden (7 punten!) laten zien dat het met hard werken, en het afjagen op de helft van de tegenstander, veel succes kon boeken. Om wat voor reden is nog steeds onduidelijk, maar dat lukte deze zondagmiddag van geen kanten. Spitsen bleven onzichtbaar, en ook onze middenvelders bleken vaak ‘niet thuis’ te geven. ODIO zag het aan, en wist na een uur spelen te profiteren. Een voorzet vanaf rechts werd op een prachtige manier (volley met de wreef) ingeschoten door Jorrit te Crom. Een doelpunt dat hem nog lang zal bijblijven !

Na de 0-1 wilde Grenswachters uiteraard orde op zaken stellen. Maar het zat er gewoon deze middag niet in. Door iets aanvallender te spelen, kwam er meer ruimte en daar wist ODIO wel raad mee. Op aangeven van Koen Michielsen wist Raf Melsen onze doelman Vinnie kansloos te laten.

Kwamen er dan helemaal geen kansjes meer voor Grenswachters? Ja, toch wel. Ronald had een paar keer de kans om de Ossendrechtse  goalie te verschalken, maar zijn koelbloedigheid was er vanmiddag net niet. 20 Minuten voor tijd komt Michael in de ploeg voor de moegestreden Marino. Uitblinker zijn in de A jeugd is nog geen garantie voor een topprestatie – in een dergelijke wedstrijd – in het 1e, maar deze talentvolle speler, van nog altijd maar 15 jaar, komt er wel !

In de slotfase tilt Albert van der Kooy de stand nog naar 0-3. Wellicht iets geflatteerd, maar zeker geen onverdiende overwinning van ODIO tegen dit Grenswachters dat geen schim was van het elftal van de voorbije 3 duels.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper Steenbergen op het programma. Een prachtige kans op een revanche voor deze off-day ! Met de instelling die er was tijdens de eerste drie wedstrijden van deze competitie moet een stunt er zeker inzitten. Succes mannen !