RBC 1 – GRENSWACHTERS 1
21 september  2014

Stiekem hadden heel wat spelers, én supporters uitgekeken naar deze wedstrijd. Als vierdeklasser speel je immers niet elke week in een stadion. En ook al heeft de tegenstander heel veel van zijn glans verloren, het is en blijft nog altijd wel een naam….RBC.  Coach Peter was zeker niet ontevreden over zijn elf van vorige week, dus liet hij zijn basisteam staan:

Vincent – Marc – Joris – Ard – Patrick – Jesper – Roy – Toby – Ronald – Hallil – Gino

In de aanvangsfase zien we een Grenswachters dat (te)veel ontzag toont voor RBC. Zelfs bij de gelouterde routiniers zien we ook spoortjes van ‘’stadionvrees’’. Vooral onze betrouwbare sluitpost Vinnie laat in het eerste kwartier de trouwe supporters van RBC niet zien wat hij werkelijk in zijn mars heeft. Nadat het eerste stormpje aan Roosendaalse kant geluwd is, komt Grenswachters uit z’n schulp. Evenals vorige week weet Roy, met een splijtende pass, Gino op snelheid weg te sturen. Hij is geen partij voor de, inmiddels te corpulent geworden laatste man van RBC, en schuift beheerst de 0-1 binnen !

Amper 5  minuten later staat de RBC defensie al weer te schutteren. Ronald profiteert ervan, en weet op zijn beurt ook Gino aan te spelen, die voor zijn 2e van de middag tekent: 0-2 !

Het laatste kwartier voor rust zet RBC nog wel even aan, maar tot kansen komt het niet meer. Met een knappe 0-2 voorsprong gaan beide teams naar de kleedkamers.

Na rust zien we dat Bjorn ingebracht is voor Hallil. Trainer van der Woerdt heeft ook zo zijn omzettingen gedaan, en we zien een nog aanvallender RBC dat groen-geel volledig terug drukt. Slechts sporadisch komt Grenswachters er nog uit. De verdediging geeft echter geen krimp, en Vinnie heeft zijn vorm van de vorige wedstrijden weer helemaal hervonden.

In een op zich heel sportieve strijd tussen beide teams is het jammer dat de piepjonge scheids zijn niveau van de 1e helft niet kan handhaven. Hij besluit voor enkele duels op de bal toch geel te tonen,  hetgeen hier en daar voor wat irritatie zorgt. Na een kwartier in de 2e helft is Toby echt de klos. Hij ontvangt zijn 2e geel van de middag, en Grenswachters moet, evenals vorige week, weer met 10 man verder. Voor de defensie nog maar eens het sein om nog wat korter te gaan dekken, en de duels feller in te gaan. RBC had nog kunnen voetballen tot het donker werd maar hun scorend vermogen werd door de verdediging van Grenswachters tot het nulpunt gereduceerd. Ze kwamen dus ook letterlijk niet van de 0 af, en met een keurig 0-2 bracht Grenswachters de wedstrijd over de streep!

Volgende week wacht de lastige thuisderby tegen ODIO dat gisteren Meto aftroefde. Hopelijk kunnen we andermaal voor een stuntje zorgen !