Grenswachters 1 – Gastel 1   14 september 2014

Vorige week was uw verslaggever met zijn duiven in de weer, dus helaas geen verslag. Dit keer wel vanaf minuut 1 present, dus zie hier het relaas van een weer bewogen middagje op de Buizerd !

Vorige week werd tegen WVV’67 verdiend met 2-3 gewonnen, dus was er voor coach Peter weinig aanleiding om veel te sleutelen aan zijn basis elf. Mauro zat een (onterechte) schorsing uit, dus kwamen de volgende 11 aan de aftrap:

Vincent – Joris – Marc – Jesper –Ard – Roy – Patrick – Gino – Tobi – Ronald – Halil.

Wellicht mede dankzij het prachtige nazomerweer, was er heel wat publiek komen kijken naar de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie 2014/2015. Gastel was de tegenstander, en dat was er niet zo maar eentje ! Vorig seizoen werd er 2x ruim van verloren, en wist Gastel beslag te leggen op een keurige tweede plaats in de eindstand, achter kampioen FC Bergen.

Grenswachters begint heel fel aan de wedstrijd en de verdediging van Gastel wordt flink onder druk gezet. Na tien minuten blijkt dat we deze middag met een scheids te doen hebben die de touwtjes kort in handen wil houden. Tobi krijgt voor een heel licht vergrijp meteen de gele kaart voorgeschoteld, en dat zou de laatste nog niet zijn deze middag. In de vijftiende minuut ontvangt Roy de bal, die met een mooie pass Gino wegstuurt. Tussen twee verdedigers in weet hij zich vrij baan richting doel te verschaffen, en rond beheerst af. De dik verdiende 1-0 staat op het bord !

Gastel weet even van geen hout pijlen maken, en Grenswachters  voert de druk nog wat op. Van achteruit wordt mooi opgebouwd, en er wordt met momenten heel attractief voetbal gespeeld. Het is met hangen en wurgen dat de ploeg van trainer Eric Hellemons de rust haalt met slechts 1-0 achter….

Na de thee lijken de rollen even omgedraaid. Bij Gastel is plaaggeest Pacal van Caam in de ploeg gekomen, en met hem erbij gaan ze op jacht naar de gelijkmaker. De scheidsrechter fluit voor elk wissewasje, maar ziet in de 10e minuut na rust een overtreding op Ronald in de zestien over het hoofd. Hij besluit de penalty weg te wuiven….  Even later lijkt Gino op weg te zijn naar zijn 2e treffer. Op het allerlaatste moment stuit hij echter op de prima keepende doelman. Met een uitstekende uittrap vervolgt hij de wedstrijd, en bereikt hij één van de spitsen van Gastel. Roy erkent het gevaar en grijpt naar de noodrem. Helaas voor Roy had hij net daarvoor ook al geel gehad…. Gevolg, Grenswachters moest nog een half uur verder met 10 man.

Net buiten het zestienmetergebied mag Pascal van Caam met ‘’zijn’’ wapen uitpakken. De bal wordt nog even aangeraakt en zodanig van richting veranderd dat Vinnie kansloos is: 1-1.

Na de gelijkmaker en met tien man speelt Grenswachters weer ietsje beter dan het kwartier na rust. Ronald slalomt zo nu en dan door de defensie, maar weet geen doel te treffen. De moe gestreden Halil wordt vijfien minuten voor tijd gewisseld voor Michaël, die als stoorzender het middenveld van Gastel moet ontregelen.

De wedstrijd bleef spannend tot op het eind maar de stand veranderde niet meer. Om iets voor half vijf vindt de scheids het welletjes. Al bij al waren beide teams niet ontevreden met de 1-1. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen RBC in het Herstaco stadion. Als Grenswachters wederom dezelfde felheid voor de dag kan halen, belooft ook dit weer een boeiende wedstrijd te worden!