GRENSWACHTERS 1 – NIEUW BORGVLIET   1      11 MEI  2014

De laatste wedstrijd van de competitie alweer.  De regen, maar ook de Moederdag verplichtingen weerhouden de trouwe supporters er  niet van om richting de Buizerd te komen. Om half 3 zien de toeschouwers op een volgepakte tribune de volgende 11 heren in het groen geel aan de aftrap staan:

Levi – Joris – Michael – Jesper – Ard – Marc –  Richard – Ronald – Nick – Tobi – Roy

Voor beide teams  valt er  niks mee te winnen, of te verliezen in deze competitie.  Maar voetballen voor ‘’de Putse eer en  glorie’’ is ook een uitdaging !

Al in de 2e minuut een dot van een kans voor Robbert Belleter van Nieuw Borgvliet. Door een beetje onstuimig instappen van onze laatste man komt de sluwe Bergse spits, oog in oog te staan met onze doelman. Levi blijft koelbloedig, en weet met een prima redding zijn team voor een snelle achterstand  te behoeden.

Grenswachters is meteen klaarwakker nu, en kiest vervolgens vol voor de aanval. Het resulteert na tien minuten in de 1-0. Na een mooie aanval kan Ard met zijn ijzersterke linker uithalen. Evenals in de uitwedstrijd in Bergen op Zoom, weet hij ook nu doelman Verbruggen te verschalken.

Kort na de openingstreffer mag  Nick de score verdubbelen. Zijn doelpunt wordt voorafgegaan aan een mooie aanval op rechts, vormgegeven door Jesper en Tobi. Van dichtbij kan Nick de bal subtiel in het doel werken en de  2-0 is een feit.

Grenswachters is op dreef, en de ene na de andere mooie combinatie wordt op de drassige grasmat gelegd. De aanvalsdrift wordt voor rust nog eens extra beloond door een magnifieke goal van Roy. Met 3-0 naar de thee…..die zal smaken ! Jammer genoeg moet Nick zich laten wisselen vanwege een nare blessure voor Jordy. Laatst genoemde speelt vervolgens een verdienstelijke tweede helft!

In het 2e bedrijf zien we Nieuw Borgvliet dat meer van zich afbijt dan tijdens de 1e helft. Trainer Ronald Broos, die jammer genoeg zijn spelverdeler Sebas Tempelaars moest missen deze middag, zal in de rust heel waarschijnlijk als enige aan het woord zijn geweest. Toch moet keeper Verbruggen wederom uit zijn netje vissen. Het is andermaal Roy die zijn 22e van het seizoen mag maken. Een riante 4-0 prijkt op het scorebord! Kort daarna gaat Ronald na een prachtige actie, alleen op de doelman af. Helaas mist zijn schot, deels vanwege vermoeidheid, de juiste richting.

Op het middenveld speelt Marc één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. IJzersterk aan de bal, en we zien onze aanvoerder genieten van een goed spelend elftal. Ook Joris speelt een opperbeste match, en laat zien dat hij een meer dan gemiddelde voetballer is.

Halverwege de 2e helft sluipt er wat slordigheid in het elftal.  Dankzij een flinke communicatiestoring kan superspits Keesje van de Velde de achterstand  verkleinen naar 4-1. Het is ook meteen de enige kans die Keesje kreeg deze wedstrijd. Voor de overige 90 minuten werd hij aan banden gelegd door een goed spelende Michael.

Voordat Nieuw Borgvliet nog een sprankje hoop zou durven krijgen na dit doelpunt was het woord opnieuw aan Grenswachters. Alweer na een vloeiend lopende aanval komt Ard in de positie om uit te halen. Via binnenkant paal slaagt hij er in zijn 2e van de middag te scoren : Ard en Nieuw Borgvliet…..ze gaan prima samen J

Laat ons het maar houden op een publiekswissel, want Ard mag 20 minuten voor tijd naar de kant, voor B junior Julian. Laatstgenoemde laat in deze korte periode zien dat hij uit het juiste hout gesneden is, en zal volgend seizoen op meer mogen rekenen in de hoofdmacht van groen-geel!

Een kwartiertje voor het laatste fluitsignaal, is de hoofdrol voor  Stijn en Dex Mulder. Zij mogen in aangepaste outfit papa Richard van het veld begeleiden,  wanneer die voor de laatste keer in zijn carrière naar de kant komt. De kopsterke voorstopper hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, en krijgt na afloop een leuk afscheidsfeestje voorgeschoteld.

Hij wordt vervangen door het jonge talent Thom van Dongen die in september nog altijd maar 17 jaar moet worden.

Voor de statistieken maakt Ricardo Wijers namens Nieuw Borgvliet er middels een penalty nog 5-2 van. Het is de eindstand van een leuke wedstrijd, die dik verdiend door Grenswachters werd gewonnen. Op naar een nieuw seizoen, maar eerst iedereen genieten van een hopelijk mooie zomer!