METO 1  –  GRENSWACHTERS 1   4  MEI  2014

De laatste derby van dit seizoen staat op het punt van beginnen als het 3e elftal van METO arriveert uit Zeeland met de kampioenstitel op zak. Met een keur aan oud 1e elftalspelers wordt een aardig feestje in gang getrokken. Voor ons 1e is het nog geen feest… Zij mogen eerst aantreden tegen METO 1 en dat doen ze met de volgende 11:

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Patrick – Marc – Bjorn – Ronald – Richard – Nick –  Roy

Al na 5 minuten wordt de score door Thom Brouwer geopend. Na een vrije trap die in de 16 wordt gedeponeerd kan hij ongehinderd aannemen en de 0-1 binnen schieten. Grenswachters herpakt zich daarna redelijk, en doet op zich niet veel onder voor de thuisploeg.

Na 20 minuten een corner voor METO. Waar iedereen verwacht dat de boomlange Stijn de bal uit de lucht plukt laat hij Rick Luijkx zo vrij als een vogeltje inkoppen : 0-2.

Het spel golft vervolgens op en neer, en groengeel doet wat het kan om de aansluitingstreffer op het bord te krijgen. Daar slaagt het 5 minuten voor rust in. Ronald zet een aanval op, en na een mooi een-tweetje weet hij de bal achter Tommie van de Brand te prikken.

Terwijl de meeste supporters al richting de gezellige kantine aan het wandelen zijn, is het Antoine Hoendervangers die namens METO de 1-3 kan scoren. Toch weer even een dompertje zo net voor de thee. In de laatste minuut voor rust krijgt Ronald nog een levensgrote kans om de achterstand te verkleinen tot 1 goal, maar hij verzuimt, oog in oog, met de uitstekende doelman van METO.

Na rust zien we een oppermachtig  Grenswachters dat met momenten prima voetbal speelt. METO wordt achteruitgedrukt, en krijgt al snel een strafschop tegen. De bal wordt onberispelijk binnen geknald door wie anders dan Roy Belde.  Grenswachters voelt dat er meer in zit, en voert het tempo op. Een mooie vrije trap van Roy raakt het aluminium, en METO zwijnt. Meer dan eens is het uitblinker aan METO kant Tommie van den Brand, die zijn ploeg weet de behoeden voor de gelijkmaker. En dan zien we de oude en meest beruchte voetbalwet weer opduiken : als je zelf je kansen niet benut krijg je vroeg of laat zelf een goal rond je oren. En dat was ook dit keer niet anders. Uit twee knappe counters kan eerst Marijn van Kalmthout en vervolgens Antoine Hoendervangers de zwaar geflatteerde 5-2 op het bord aantekenen.

Ard, Tim en Julian mochten hun opwachting nog maken, maar zij konden het tij vanzelfsprekend niet meer keren. Jammer, want er had echt meer in gezeten dit keer. Teveel persoonlijke foutjes achterin, en te weinig effectiviteit voorin. Een meer dan gemiddelde keeper aan de zijde van METO en dan hebben we deze derby aardig samengevat.

Volgende week de laatste wedstrijd van seizoen 2013-2014. Thuis tegen Nieuw Borgvliet. Laat ons hopen dat groengeel nog één keer wil vlammen voor haar supporters. De trouwe achterban verdient eigenlijk toch een mooi slotakkoord ?!