GRENSWACHTERS 1 – HSC ’28  1  21 APRIL  2014

Op deze zonnige 2e Paasdag komt HSC’28 op bezoek bij Grenswachters. De uitwedstrijd op 1 december vorig jaar werd verloren met 3-1, en ook in het voorgaand seizoen kon niet gewonnen worden tegen deze ‘’angst-gegner’’. Hoogtijd dus om eens af te rekenen met dit “spook” uit Heerle !  Met de geschorste Nick op de tribune, zien de in grote getale opgekomen supporters om half drie de volgende heren in het groen geel klaar staan:

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Patrick – Marc – Bjorn – Ronald – Joad – Tobi – Roy

Over de eerste helft kunnen we kort maar krachtig zijn: het was SLECHT ! Elk woord dat we hier nog aan toe willen voegen is één teveel.

Daarom maar snel over naar het 2e bedrijf waarin we een beter, feller Grenswachters zien. En heel eerlijk…..daar was niet zo héél veel voor nodig……… HSC, dat in de eerste helft een licht overwicht had, werd nu wel onder druk gezet en dat resulteerde in een paar kansjes.  Na 10 minuten wordt Ronald op rechts weggestuurd. Diens voorzet bereikt Bjorn, die zijn inzet in eerste instantie gestuit ziet worden. In de herkansing wordt de bal goed teruggelegd op Roy die wel succesvol is. Een bevrijdende 1-0 op het bord!

Geen enkele speler van beide teams kon een hoofdrol voor zich kon opeisen. Deze eer was echter wel weggelegd voor de leidsman van de middag, de heer Grinwis ! Opgetuigd met een dubbel gehoorapparaat, maar zonder broodnodige bril (al dan niet gesponsord door Specsavers) was hij de absolute steracteur van de wedstrijd. Deze bejaarde man, nog altijd getooid met het kapsel van zijn grote voorbeeld Kevin Blom, wist de ene na de andere dubieuze beslissing uit zijn hoge hoed te toveren. Met zijn fluit in de hand had deze wedstrijd meer weg van een concert van Berdien Stenberg dan van een voetbalmatch. Het is zeker niet mijn stijl om scheidsrechters in deze epistels af te vallen, want hun taak is verre van eenvoudig, en je moet het tenslotte maar willen doen.  Maar wat de heer Grinwis allemaal klaarspeelde mag voor de KNVB toch gerust aanleiding zijn om hem met pensioen te sturen. Als je zelfs de verzorger van dienst al niet meer opmerkt terwijl die pal naast je loopt in het veld weet je toch echt niet meer hoe het hoort volgens mij….

HSC kwam tien minuten voor tijd door een afgeweken schot van Jorn Govers op 1-1. Op basis van de gehele wedstrijd leek dit een terechte uitslag.  Iets waar het ook de supporters en spelers, na afloop over eens waren.  Maar onze henna-fan was het blijkbaar niet eens met deze puntendeling. In blessuretijd zag Grinwis een stevige overtreding op Bjorn voor de zoveelste keer weer maar eens over het hoofd en liet gewoon doorspelen. Vervolgens is er  knullig balverlies op het middenveld en komt de bal op rechts bij de snelle Lars Machielse. Laatstgenoemde speelt achtereenvolgens Patrick en Joris uit, waarna hij in de ogen van de scheidsrechter foutief gestuit wordt  in de zestien. Let wel….de scheidsrechter constateerde dit terwijl hij zelf net de middenlijn over strompelde……. Voor Tobi Hopmans was het daarna een koud kunstje om de 1-2 binnen te schieten.

Een beetje wrang gevoel resteerde. Het spel was bij tijd en wijle niet om aan te gluren, en zal echt beter moeten om over twee weken partij te kunnen bieden aan METO. Want op 4 mei staat in Hoogerheide de laatste derby van dit seizoen op het programma. Degradatie of nacompetitie is niet meer aan de orde dus er kan vrijuit gespeeld worden. Laten we proberen het seizoen waardig af te sluiten, en de twee overblijvende wedstrijden vol voor de overwinning te gaan! Er bestaat immers ook nog zoiets als eergevoel…..en dat moet er tegen METO toch zijn ?!