DIOZ 1 – GRENSWACHTERS 1   12 APRIL  2014

Na het doelpuntenfestival vorige week tegen Lepelstraatse Boys, stond deze zondag de uitwedstrijd in de Zegge op het programma tegen DIOZ. Peter kon niet beschikken over Bjorn, die in laatste instantie werd opgeroepen om een bootje lichter te gaan maken, in de haven van Antwerpen. Derhalve kreeg Jordy, voor het eerst sinds maanden, weer eens de kans om in de basis te starten. 1 minuut voor half drie sloeg bij hem echter het noodlot toe….  Zijn eerder die dag verorberde saucijzenbroodje was niet zo prettig gevallen, en uitgerekend op dit moment stond Jordy weer oog in oog met de toiletpot ! De 11 die wel gezond bleven waren :

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Patrick – Marc – Nick – Ronald – Joad – Tobi – Roy

De uiterst stipte scheidsrechter van de dag floot om exact half drie voor de 1e keer op z’n fluitje om de wedstrijd in gang te zetten. Beide teams tasten elkaar het eerste kwartier af. Kansen zijn er aan weerskanten niet te noteren. De 1e helft verloopt sowieso zonder al te veel opwindende momenten. Beide verdedigingen ‘’staan goed’’, en waar het nodig is grijpen ook de twee doelmannen keurig in.

Met de beginstand nog altijd op het bord wordt er begonnen aan de 2e helft. DIOZ komt ietsje meer uit de verdediging, hetgeen resulteert in een eerste echte kans voor de Zeggenaren, in de persoon van rechtsbuiten Davy Dircken.  Een uiterst geconcentreerde Stijn ranselt zijn inzet uit de kruising. Uit de hierop volgende corner lijkt geen dreiging te ontstaan.  De voor het oog ongevaarlijke inzet van middenvelder Simon van Hest rolt op het doel af, en lijkt een makkelijke prooi voor Stijn te worden, die deze middag prima staat te keepen.  Iedereen is dan ook compleet verrast, inclusief de 11 van DIOZ, dat de bal dankzij een ‘’aparte’’ beweging van Stijn alsnog achter de doellijn rolt. De heer van Hest maalt er evenwel niet om, en viert zijn doelpunt  alsof hij de winnende goal in de Championsleague finale heeft gescoord!

Bij Grenswachters is het ongeloof op de gezichten af te lezen, maar de 11 groen-gelen rechten de rug, en gaan naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

Na 15 minuten in de tweede helft krijgt de stevige blonde laatste man van DIOZ zijn 2e gele kaart van de middag voorgeschoteld. Met een minder subtiele handbeweging richting de leidsman, vertrekt hij richting de douches. Nog een half uur tegen 10 man…..

Het laatste half uur leek veel op de lach of ik schietshow. De DIOZ spelers wisten niet beter dan elke schouderduw, of lichte aanraking, om te zetten in een spectaculaire duikeling, waarna ze minutenlang tegen de grasmat bleven liggen. De wielrenners die op hetzelfde moment richting Roubaix aan het rijden waren zouden ze, terecht, zwaar hebben uitgelachen! Het voetbal werd op deze manier ontregeld, en Grenswachters kwam niet meer in het juiste ritme.

Tien minuten voor tijd werd er door de prima leidende scheidsrechter een vrije trap toegekend aan Grenswachters. De voorzet valt precies goed op het hoofd van Michael Dankers, die zijn 1e treffer in zijn nieuwe clubkleuren mag aantekenen. De dik verdiende 1-1 is een feit!

Misschien had er nog iets meer in gezeten voor onze mannen, maar de uitstekende doelman van DIOZ liet zich niet meer verschalken. Met 1 punt konden we terug naar Putte.

Maandag, 2e paasdag, staat de thuiswedstrijd tegen HSC’28 op de rol. Het zou voor het eerst sinds tijden zijn als we nog eens tegen de boys uit Heerle zouden winnen. Laten we er maar eens voor gaan zou ik zeggen !!