GRENSWACHTERS 1 – LEPELSTRAATSE BOYS 1    5 APRIL  2014

Met gemengde gevoelens treed ons 1e elftal deze zondag aan tegen Lepelstraatse Boys. De uitwedstrijd op 10 november jl.  werd dan weliswaar gewonnen, maar de match van vorig jaar, waar 5 tegentreffers geïncasseerd moesten worden, stond ook nog op het netvlies. En de laatste resultaten van de blauwwitten uit Lepelstraat waren dusdanig goed dat van een ‘makkie’ zeker geen sprake zou zijn deze middag. Peter kan wel beschikken over een fitte selectie, en kiest voor de volgende 11 aan de aftrap:

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Patrick – Marc – Nick – Ronald – Bjorn – Tobi – Roy

Ene Sam Goris zong in het verleden ‘’laat het gras maar groeien’’…… Het refrein van dit liedje hadden de heren van de Gemeente Woensdrecht wel erg letterlijk genomen ! Want de grasmat op de Buizerd lijkt deze middag wel een wei waarin de koeien losgelaten kunnen worden. Het speelt allemaal in het voordeel van de ploeg met de meeste kracht in de gelederen, en dat is deze middag overduidelijk het team uit Lepelstraat. Al na 5 minuten weet krachtmens én uitblinker Kevin de Jong onze laatste man Joris opzij te zetten, om vervolgens gemakkelijk de 0-1 achter Stijn te schuiven.

Een paar minuten later stuurt Tobi, met een sublieme pass,  Jesper op rechts weg. Diens voorzet wordt in eerste instantie gemist door Ronald, maar Roy staat goed op te letten, en schiet met een droge knal de gelijkmaker binnen : 1-1.

Door enkele twijfel momenten in onze verdediging kan Lepelstraat de stand in een mum van tijd naar 1-3 tillen. In en rond het veld wordt morrend gereageerd op deze knulligheden. Gelukkig kan Ronald nog voor rust de aansluitingstreffer maken.

Maar de Lepelstraatse honger is nog niet gestild, want nog voor de thee uitgeserveerd wordt, is het Jurgen van Schilt die de ruststand op het bord zet : 2-4.

Wat Peter in de rust zijn spelers allemaal toegesproken heeft laat zich raden……maar in de tweede 45 minuten zien we wel een heel ander Grenswachters. Tot overmaat van ramp moet er nog wel eerst een 5e tegentreffer geïncasseerd worden. De complimenten zijn hier overigens geheel aan het adres van Jurgen van Schilt, die zijn vrije trap van 20 meter weergaloos binnen trapt.

Daarna is het initiatief volledig aan groen-geel. Evenals tijdens de uitwedstrijd tegen Borgvliet moet blijkbaar eerst ‘’het gat’’ 3 doelpunten zijn, voor het besef komt dat de tegenstander eigenlijk niet eens beter is….. maar ondertussen al wel op zeer ruime voorsprong staat ! Wat zou het toch een keer leuk zijn als dat benul er een keer vanaf de 1e minuut zou zijn…..

De inspanningen van Grenswachters worden pas in de  75e minuut beloond. Pas dan kan Roy voor de  3-5 zorgen.  Kort daarna is het invaller Jordy die op fraaie wijze voor de 4-5 mag tekenen. Op dat moment zijn er nog 5 minuten te spelen…… Zou er dan nog meer inzitten, na die desastreuse 1e helft?

Grenswachters zet nog eens aan. De urenlange conditietrainingen van de coach blijken nu toch weer van pas te komen… Want in de ‘’dying seconds’’ van de match is het aanvoerder Marc, die de dik verdiende gelijkmaker achter de Lepelstraatse doelman weet te prikken.  Loon naar werken, en een terechte 5-5 is de eindstand.

Volgende zondag is de lastige uitwedstrijd in de Zegge tegen DIOZ. (afk. ‘’Door Inspanning, Ontspanning Zegge). De thuiswedstrijd tegen dit elftal werd verloren met 2-3………. Hopelijk weten onze mannen de onderlinge stand recht te trekken op sportpark de Linden !