NSV 1  – GRENSWACHTERS 1 –    23 MAART  2014

De thuiswedstrijd op 3 november tegen NSV werd, ondanks goed spel van Grenswachters  en veel kansen, met 1-2 verloren.  De heren uit Nispen hadden hier natuurlijk moed uit geput, en zagen -dit keer op hun eigen sportpark “de Wallen” – wederom kansen. Voor Grenswachters was het zaak om de vorige week ingeslagen weg voort te zetten. Afgelopen donderdag was er al een leuke opsteker door de vriendschappelijke wedstrijd tegen DOSKO 2  te winnen met 3-1. Eens kijken wat de volgende 11 van groen geel er van zouden bakken deze middag:

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Tim – Marc – Nick – Ronald – Bjorn – Tobi – Roy

Een elftal dat, indien we routinier Marc even niet meetellen, amper de 21 jaar gemiddeld haalt ! Niet zo heel vreemd dat coach Peter z’n stembanden na de wedstrijd flink moest smeren …  Groen geel begon niet erg geconcentreerd aan de wedstrijd. De eerste 20-25 minuten was het louter en alleen aan Stijn te danken dat Nispen niet op voorsprong kwam. Onze doelman keepte een ijzersterke 1e helft!

Na een half uur kwam Grenswachters dan toch eindelijk tot bezinning, hetgeen leidde tot een fraai laatste kwartier. In de 37e minuut een eerste grote kans voor Ronald. Zijn doelpoging wordt in allerlaatste instantie gestuit door doelman Gerwin Bakx. Even later was het dan toch raak. Op het middenveld wordt Ronald aangespeeld door Roy. Op zijn karakteristieke wijze wurmt hij zich door de Nispense defensie, en tikt tot slot de bal op een goed gevolgde Nick. Voor laatstgenoemde was het niet al te moeilijk meer om de 0-1 op het bord te zetten.

In dezelfde minuut een dwaling in de verdediging van NSV waar Bjorn optimaal van kan profiteren. Met 0-2 gaan we rusten, en dat is voor de Putse voetballers een heerlijk gevoel. Voor Tim was het gevoel ietsje minder. Drie wedstrijden in 4 dagen eisten haar tol, en met kramp in de kuit moest een goed spelende Tim zich noodgedwongen laten vervangen door Martin.

Net na rust wordt er, na een hele lichte overtreding, een vrije trap toegekend aan NSV. De bal wordt vanaf 20 meter laag ingeschoten, en in eerste instantie verwerkt door Stijn. Jammer genoeg kan hij de bal niet klemvast krijgen, en Tobi Wijkmans zegt ‘’dank je wel’’ tegen dit cadeautje : 1-2 .

Precies 2 minuten later wordt Roy weggestuurd op de rechterflank. In één tijd geeft hij de bal laag voor, waar Ronald op de juiste plaats staat om de marge weer naar 2 doelpunten te tillen : 1-3 !

Als beloning mag Ronald gaan uitrusten op de bank, en neemt Joad zijn positie over. De ietwat getergde Joad staat koud in het veld of hij maakt het mooiste doelpunt van de middag. Met een fenomenale lob vanaf 35 meter verschalkt hij de Nispense goalie en de 1-4 is een feit.

Dat Tobi Wijkmans de 2-4 nog mag aantekenen was slechts aardig voor zijn persoonlijk palmares en statistieken, maar niet meer dan dat. Een kwartiertje voor tijd maakt Tobi nog plaats voor z’n maatje Jordy die heel verdienstelijk invalt.

Al met al een dik verdiende zege voor Grenswachters dat volgende week geen competitieduel moet spelen. Er wordt dan in Nieuw Namen tegen Hulsterloo vriendschappelijk gespeeld. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Lepelstraatse boys op het programma. En om met de woorden van de coach te eindigen : “Het spel zal een stuk beter en geconcentreerder moeten tegen de mannen uit Klutsdorp, want met de uitslag tegen Nispen ben ik content, maar over het getoonde spel niet echt”. Vorig jaar werd Grenswachters op eigen veld genadeloos te kijk gezet door “de Boys” uit Lepelstraat. De wedstrijd werd toen met 1-5 verloren, dus van onderschatting kan en mag zeker geen sprake zijn! We zitten in de slotfase van een competitie die nog heel leuk kan eindigen voor Grenswachters…..laten we er maar voor gaan!