GRENSWACHTERS 1 – BVV’63  1    16 MAART  2014

De wedstrijden van de waarheid zijn aangebroken voor Grenswachters. Vandaag staat het thuisduel tegen BVV’63 op het programma. De heenwedstrijd werd weliswaar vrij gemakkelijk gewonnen, maar sindsdien heeft de Bergse club zich fors versterkt. Gevolg is dat ze inmiddels boven groen-geel staan, en dus van een makkie geen sprake kan zijn. Coach Peter had zijn manschappen wat eerder naar de Buizerd geroepen, om zijn strijdplan nog eens goed uit te leggen. Na dit theorie-examen werd het tijd voor de praktijk ! Voor de volgende 11 was het om half drie bittere ernst:

Stijn – Joris – Michael – Jesper – Patrick – Marc – Nick – Ronald – Bjorn – Tobi – Roy

In tegenstelling tot de laatste paar wedstrijden wordt nu de verdediging van de tegenpartij onmiddellijk fors onder druk gezet. Meteen in de eerste minuut al resulteert dit in een dot van een kans voor Tobi. Helaas mist zijn schot de juiste richting, en komt de keeper van BVV met de schrik vrij. De intenties van Grenswachters zijn wel meteen duidelijk……

We zien een gretig elftal dat voor elkaar wil werken. Nog niet altijd oogstrelend, maar aan werklust geen gebrek. In de 24e minuut wordt vanaf rand zestien de bal krakkemikkig weggewerkt door de doelman van BVV. De bal belandt in de middencirkel voor de voeten van Roy. Dat deze kerel behept is met een prima traptechniek heeft hij dit seizoen al meerdere malen bewezen. Wat hij echter nu uit zijn rechtervoet tovert is van bijzondere klasse. Met de doelman achteruit lopend in zijn vizier, lobt hij de bal van ruim 40 meter precies onder het latje in het doel. Het publiek geeft Roy, terecht, een staande ovatie voor dit bijzondere doelpunt!

Na de thee zien we dezelfde 22 heren op het toneel. BVV probeert de leiding in het spel over te nemen, maar Grenswachters zit er kort op. De verdediging staat dit keer als een huis, en geeft geen duimbreed toe. Na een uur spelen zien we Joad in de plaats komen voor Ronald. Laatst genoemde speelde overigens een verdienstelijke wedstrijd.

Voor de nummer 5 van BVV werd het allemaal even te machtig. Zijn potje was al een paar minuten aardig aan het borrelen, en gefrustreerd als hij was liet hij het vervolgens overkoken. Met een ferme duw dacht hij zijn gram te halen op Bjorn waarna scheidsrechter Sacharias gedecideerd naar zijn borstzakje greep. Met 11 tegen 10 ging het spel daarna verder.

Vanaf dat moment rijgen de kansen zich aaneen voor groen-geel. Bjorn gaat alleen door, en geeft de bal panklaar aan Joad. Laatstgenoemde weet deze ‘’riesenchance’’ jammer genoeg te verprutsen, en daardoor mag BVV blijven hopen op een wonder. Dat wonder komt er echter niet. Want tien minuten later is het andermaal Bjorn die op een gelijkaardige manier Joad in stelling brengt. Dit keer is het dan gelukkig wel raak, en schiet hij de bevrijdende 2-0 binnen ! Richard en Jordy komen ook nog binnen de lijnen, en met name Jordy krijgt nog een uitgelezen kans om de stand naar 3-0 te tillen. Jammer genoeg slaagt hij hier niet in.

Waar ballenjongen Pietjouw het in de krant vandaan haalt dat deze middag een gelijkspel verdiend was geweest mag Joost weten, maar iedereen die de wedstrijd gezien heeft weet wel beter….

Nu op naar de volgende cruciale duels. Volgende week naar Nispen, waar een getergd NSV wacht. En om te besluiten met de woorden van trainer Peter…..Het lijkt dan nu wel voorjaar, maar voor zwaluwen nog veel te vroeg…..